Kacsát először is megmossuk majd a nedvességet leitatjuk róla, és egy hústűvel kb 2 cm-enként mindenhol beszúrkáljuk a bőrét, de arra vigyázzunk, hogy a húsréteget ne bökdössük meg , mert különben sok nedvesség szivárog majd ki belőle.
Vizet forralunk egy akkora fazékba, hogy a kacsa beleférjen egészbe, és kb 20 percig előfőzzük a lobogó vízben.
Miután kivettük és hűlt egy kicsit szárazra törölgetjük a bőrét.
Ezután a kacsa belsejét alaposan besózzuk , borsozzuk a fűszernövényeket is belehelyezzük illetve amennyi narancs belefér annyit teszünk bele gerezdekre bontva a fűszerek mellé.
A kacsát a sütőrácsra helyezzük alá pedig egy tepsit rakunk 2 dl vízzel.
220 fokon kezdjük a kacsát sütni kb 20 percig, ezalatt a narancsos máz is elkészül: narancslekvár, narancslikőr kevés vízzel kikeverve és összeforralva, amíg szirupos állagot nem kapunk.
A kacsát kivesszük és bekenjük a mázzal, közben a sütőt 170 fokra átállítjuk.és újabb 40 percig sütjük.
Ezután a kacsát kivesszük , a tepsibe összegyűlt szaftot a sziruphoz öntjük és bekenjük a másik felét is, és megfordítva is 40 percig sütjük, úgy hogy pótoljuk a tepsibe a 2 dl vizet.
A megsült kacsát kivesszük, tálalás előtt 20 percet alufólia alatt phentetjük
A megmaradt szaftot beleszűrjük egy edénybe, hozzáfacsarunk egy narancs levét, plusz még egy kis narancslikőrt és felforraljuk, végül hogy selymesebb legyen az állaga vajdarabkákat dobhatunk hozzá. sóval borssal lehet ízesíteni.
Tálaláskor 2 db naranccsal dekoráljuk a kacsát, narancsmártást és krumplipürét szolgáljunk fel hozzá.