Hozzávalók:
- leves csont0.5 kilogramm
- víz2-4 liter
- krumpli
- sonka és/vagy szalonna
- torma1 kávéskanál
- majoranna
- tej0.5 liter
- liszt1 teáskanál
- főtt tojás
Elkészítés:
A sonkához, krumplihoz azért nem írok mértékegységét mert mindenki a saját ízlése szerint készíti. 1:1 arányban kell lenniük.
A leves csontot vízben megfőzzük, amíg a hús megpuhul. A levescsont kivesszük hogy legyen hely majd hozzáadjuk a kockára vágott sonkát és szalonnát, a feldarabolt krumplit. Ezt addig főzzük amíg a krumpli meg nem puhul. A 0.5 liter tejben 1 ek. lapos lisztet elkeverünk és a leveshez öntjük. Tormával és egy kis ételízesítővel ízesítjük. Majoránnát szórunk rá. Főtt tojással és kenyérrel tálaljuk.