Exit print mode Print recipe A+ A- Undo all

Húsvéti leves

Hozzávalók:

leves csont
0.5 kilogramm
víz
2-4 liter
krumpli
sonka és/vagy szalonna
torma
1 kávéskanál
majoranna
tej
0.5 liter
liszt
1 teáskanál
főtt tojás

Elkészítés:

A sonkához, krumplihoz azért nem írok mértékegységét mert mindenki a saját ízlése szerint készíti. 1:1 arányban kell lenniük.

A leves csontot vízben megfőzzük, amíg a hús megpuhul. A levescsont kivesszük hogy legyen hely majd hozzáadjuk a kockára vágott sonkát és szalonnát, a feldarabolt krumplit. Ezt addig főzzük amíg a krumpli meg nem puhul. A 0.5 liter tejben 1 ek. lapos lisztet elkeverünk és a leveshez öntjük. Tormával és egy kis ételízesítővel ízesítjük.  Majoránnát szórunk rá. Főtt tojással és kenyérrel tálaljuk.