1. A lapockát megpucoljuk a hártyáktól és az esetleges zsírtól, felkockázzuk, hideg vízbe tesszük, többször átmossuk, jól kinyomkodjuk.
2. Elővesszük egy fazekat, a húst a lisztben megforgatjuk majd egy kis olajon megpirítjuk utána kivesszük a fazékból és 1 jó nagy fej hagymát megpucolunk, apróra feldaraboljuk, kevés zsírban megdinszteljük. Rátesszük a kb. 1 ek pirospaprikát, ízlés szerint sót és összekeverjük. A paradicsom héját lehúzzuk, apró kockákra vágva beledaraboljuk, a paprikát kicsumázzuk, egészbe beletesszük, a végén kidobjuk.
3. Visszatesszük a gázra, majd visszatesszük a felkockázott, megpirított húst, és annyi vizet öntünk rá, hogy bőven elfedje. Majd addig főzzük míg a hús megpuhul
4. Fazékban nagyon kevés zsíron kevergetve halvány barnára pirítjuk a tarhonyát, majd ráöntjük a pörköltet. Vigyázzunk, a forró gőz felcsaphat! Kb 1 dl vizet öntünk még hozzá, 1 ek ételízesítőt teszünk bele, gyorsan megkeverjük és rátesszük a fedőt.
5. Ha felszívta a pörköltlét és a vizet a tarhonya, pótoljuk vízzel, egész addig, míg a tarhonya megpuhul. A tarhonya puhulásáig figyeljünk oda, mert könnyen odaég és fedő mindig legyen rajta! Ha kell, utólag tehetünk még bele sót.