Hozzávalók:
- túró félzsíros500 gramm
- kuszkusz70 gramm
- tojás3 darab
- só1 csipet
- szódabikarbóna1 csipet
- zsemlemorzsa5 evőkanál
- natúr joghurt zsírszegény200 gramm
- eritrit3 evőkanál
- fahéj1 evőkanál
- kókuszzsír2 evőkanál
Elkészítés:
Reform túrógombóc fahéjas mártással 4 főre:
1. Túrógombóc hozzávalóit villával kikeverjük (túró, tojás, kuszkusz, só, szódabikarbóna, eritrit 1 ek), majd 1 órára hűtőbe tesszük pihenni.
2. 1 óra hűtés után gombócokat formálunk és lobogó forró vízben kifőzzük őket (kb 10 perc), majd kiszedjük, leszűrjük.
3. Serpenyőbe kókuszzsírt olvasztunk, zsemlemorzsát rászórjuk, és eritritet 1 evőkanállal, majd beleforgatjuk a túrógombócokat.
4. Elkészítjük a fahéjas mártást nagyon egyszerűen: natúr joghurtba a fahéjat és eritritet habverővel kikeverjük. A mártást fogyaszthatjuk hidegen is melegen is a túrógombócokhoz.
Jó étvágyat hozzá!