Természetesen bármilyen szezon gyümölccsel készíthetjük.
A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét kemény habbá verjük egy csipet só hozzáadásával. A sárgáját és a cukrot habosra keverjük egy robotgéppel.
A cukros sárgájához hozzáadjuk a lisztet, a sütőport, majd alaposan kikeverjük. Ezután beleforgatjuk a felvert tojásfehérjét.
Egy 24 cm átmérőjű tortaformát kivajazunk, belisztezzük, majd beleöntjük a piskóta masszát. 180 C fokos sütőben kb. 20-30 percig sütjük. A sütési idő sütőfüggő, mindenképpen tűpróbával ellenőrizzük.
Amíg a piskóta sül, elkészítjük a krémet. A tejben elkeverjük a cukrot és a pudingport, majd készre főzzük.
A kivit meghámozzuk és karikákra vágjuk. A mandarint gerezdekre szedjük, a meggyet pedig lecsöpögtetjük.
Ha minden összetevő alaposan kihűlt, összeállítjuk a tortát. A krémhez való habtejszínt habfixáló hozzáadásával kemény habbá verünk. Hozzáadjuk a kihűlt, átkevert pudingot, és óvatosan összeforgatjuk.
A piskótát két részre vágjuk. A piskóta eredetileg legfelül lévő részét a tortaforma aljába fektetjük. Elsimítjuk rajta a krém felét, majd körberakjuk a 3 gyümölccsel kívülről befelé kivit- mandarin-meggy. Ezután rákenjük a krém másik felét.
A tetejére tesszük a másik lapot de annak a közepébe egy kör vágunk. A körben tetszés szerint díszítjük a meghagyott gyümölcsökkel,majd minimum 4 órára a hűtőbe tesszük. (Én egy egész éjszakát hagytam hűlni.) Az oldalát két színű tejszínhabbal díszítjük és csokoládé díszekkel. 🙂
Alaposan lehűtve tálaljuk az elkészült tejszínes gyümölcstortát.