Gránátalmás chia puding 1 főre: 1. Gránátalma belsejét kiszedjük, diót aprítjuk. 2. Kókusztejet csak addig melegítjük, amíg a mézet kikeverjük benne, majd…
Eloszor a tojasfeherjet kemeny habba verem Utana a kétféle cukrot a tojasok sargajaval elkeverem Hozzaadom a vajat, majd felvaltva hozzaadom a lisztet…
Spaghetti con le cozze ahogy Dél-Olaszországban készítik: Ha friss kagylóval készíted, akkor alaposan tisztítsd meg, majd nagy lángon egy fazékban lefedve addig…
Hagyományos töltött paprika, csak mert szezonja van és nagyon szeretjük! 🙂 Paprikákat megmosom, kicsumázom, a darált húst összekeverem a rizzsel (nem kell…
Összekeverjük a langyos olvasztott Rama Vajas Ízt a tojással, a joghurttal, a kristálycukorral. Egy másik tálban elvegyítjük egymással a lisztet, kakaót, a…
A recept háromszorosa elegendő egy 30×40-es, szögletes sütőkerethez. A sütőt előmelegítjük 170 C-ra, és egy 22 cm átmérőjű tortakarika alját kibéleljük szilikonos…
Természetesen bármilyen szezon gyümölccsel készíthetjük. A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét kemény habbá verjük egy csipet só hozzáadásával. A sárgáját és a cukrot…
Piskótatésztát készítünk: a 8 tojás sárgáját habosra keverjük a cukorral, majd szép lassan hozzáadjuk a lisztet és a sütőport, ezután óvatosan beleforgatjuk…
Piskótatésztát készítünk: a 8 tojás sárgáját habosra keverjük a cukorral, majd szép lassan hozzáadjuk a lisztet és a sütőport, ezután óvatosan beleforgatjuk…
1. Az almákat megmossuk, meghámozzuk,megpucoljuk, félbevágjuk, magházukat kiszedjük. 2. A reszelő legnagyobb lyukán az almákat a kezünkben forgatva lereszeljük egy tálba 3.…
1. A lapockát megpucoljuk a hártyáktól és az esetleges zsírtól, felkockázzuk, hideg vízbe tesszük, többször átmossuk, jól kinyomkodjuk. 2. Elővesszük egy fazekat,…
A vöröshagymát tisztítjuk, felkockázzuk, és vajon megfonnyasztjuk. A spárgákat megtisztítjuk, ha kell meghámozzuk, feldaraboljuk, a burgonyát hámozzuk, felkockázzuk, és hozzáadjuk a vöröshagymához,…
Lisztet összekeverjük a búzakorpával, belemorzsoljuk az élesztőt, majd a többi hozzávalót is, és tésztát gyúrunk belőle. 1 órát pihentetjük, k 1,5 centi…
A zöldségeget megmossuk. A paradicsomot és a lila hagymát felkockázzuk, az uborkát felkarikázzuk, a salátát felcsíkozzuk. Hozzá adjuk az összenyomott fokhagymát, tejfölt…
A pirított darának ez a változata főként gombóc készítéséhez, annak belehempergetéséhez passzol, de vannak, akik önmagában, nassolni is készítik. 1. A búzadarát…
Hagyományos őrségi étel a búzamálé, ami idény gyümölcsökkel vagy akár lekvárral is elkészíthető. Most szilvabefőttel és fahéjjal készítettem el. 1. A lisztet,…
A hozzávalókat összeturmixolod, majd kókuszolajjal kikent serpenyőben kisütöd. Ennyi az egész, ahogy a videón is látszik. 🙂 3 hozzávalós paleo palacsinta, avagy…
A tojásokat ketté választjuk, a fehérjéket kemény habbá verjük, hozzáadjuk a cukrot, és újból kemény habbá verjük. Belekeverjük az olvasztott vajat, a…
A hús közepébe hosszában 2 lyukat szúrunk. Ebbe beledugjuk az aszalt szilvát. Minden oldalát átdörzsöljük sóval vagy ételízesítővel .Egy tepsit kibélelünk alufóliával…
Nem írtam mértékegységet mert mindenki saját ízlése szerint készítse. A krumplit ,sárgarépát, petrezselymet és a zellert héjastul megfőzzük. Ha megfőtt akkor lehámozzuk…
Joghurtba belereszeljük a fokhagymát, sózzuk, borsozzuk, a felszeletelt csirkemellet beleforgatjuk, és hűtőbe téve egy órát pácolódik benne. Addig elkészítjük a rizibizit. Megfőzzük…
1. A vöröshagymát apró kockákra vágjuk,zsiradékon megdinszteljük. Hozzáadjuk a kockára vágott sárgarépát,paradicsomot és a darált paprikát. Sózzuk,borsózzuk kevés vízzel felöntjük. 2. A…
Karfiolt enyhén sós vízben rózsáira szedve előfőzzük. Spagetti tésztát enyhén sós vízben kevés olaj hozzáadásával megfőzzük. Tarját apró kockákra vágjuk, és a…
A disznó húst nagyobb darabokra vágjuk és aranybarnára sütjük egy serpenyőben. Ezután hozzáadjuk a hagymát, amíg nem karamellizálódik Utána a húst áttesszük…
1. A felengedett gesztenyemasszát összedolgozzuk 10 dkg puha vajjal, és vizes alufólián ujjnyi vastagra elsimítjuk. 2. A két egész tojást összekeverjük a…
1. A tészta hozzávalóit összedolgozzuk, és két részre osztjuk. Vékonyra nyújtjuk, és zsírozott, lisztezett tepsiben két lapot sütünk belőle. 2. A tejet…
A langyos vízbe morzsoljuk az élesztőt és egy csipet cukrot, majd felfuttatjuk. A tészta hozzávalóit összegyúrjuk ruganyos tésztává, majd letakarva egy órát…
Kelkáposzta leveleit bő, forró enyhén sós vízben pár percig előfőzöm, majd kiszedem hűlni Vöröshagymát felkockázom, megdinsztelem az olajon, majd hozzáadom a gombát…
Kimérem a hozzávalókat Megolvasztom a Mikuláscsokikat gőz fölött a vajjal. 4 tojást szétválasztom, a fehérjéből kemény habot készítek, majd a sárgáját habverővel…
Száraz összevalókat összekeverem, majd a vajat belemorzsolom, végül a tojássárgáját is hozzáadom, jól összedolgozom. A tésztát fóliába csomagolom, majd 1 órára a…
2 dl tejet a 2 evőkanál zselatinnal kikeverjük, majd felfőzzük. Amíg összekeverjük a többi hozzávalót langyosra hűl Vajat kikeverjük a porcukorral, és…
A jól megmosott rizst felteszed főzni a vízben, miután az összes vizet felszívta, folyamatosan adagolva a tejet, alacsony hőfokon tovább főzöd. Gyakran…
A kókuszreszelék kivételével az összes hozzávalót összekevered, majd nedves kézzel golyókat formálsz a masszából és kókuszreszelékbe forgatod. A kész kókuszgolyókat hűtőbe rakod,…
2 ek. cukrot 1 kiskanál vízzel, rázogatva közepes tűzön közepes barnára karamellizálunk és fél deci forró vizet hozzáöntve feloldjuk, hogy sűrűn folyó…
Csirkemellet megmossuk, majd felkockázzuk. Húsleves kockával feltesszük főni. Ha megfőtt a hús, megvárjuk, hogy kihűljön. Én aprítógéppel szoktam lepépesíteni, de lehet botmixerrel…
Cukkiniket megmosom és felszeletelem. A parmezánt a fűszerekkel és az olajjal kikeverem. A cukkini szeleteket bekenem a fűszeres olajjal, majd sütőpapírral bélelt…
Vöröshagymát tisztítjuk, aprítjuk és kevés olajon megdinszteljük. Ezután hozzáadjuk a megtisztított, felszeletelt nyers vagy fagyasztott vargányát és sütni kezdjük. Pár perc után…
Az átszitált lisztet meglangyosítjuk. Keveset kiveszünk belőle és a hozzámorzsolt élesztővel, a porcukor felével, a langyos tej harmadával kovászt készítünk (meleg helyre…