Gránátalmás chia puding 1 főre: 1. Gránátalma belsejét kiszedjük, diót aprítjuk. 2. Kókusztejet csak addig melegítjük, amíg a mézet kikeverjük benne, majd…
Eloszor a tojasfeherjet kemeny habba verem Utana a kétféle cukrot a tojasok sargajaval elkeverem Hozzaadom a vajat, majd felvaltva hozzaadom a lisztet…
Spaghetti con le cozze ahogy Dél-Olaszországban készítik: Ha friss kagylóval készíted, akkor alaposan tisztítsd meg, majd nagy lángon egy fazékban lefedve addig…
Hagyományos töltött paprika, csak mert szezonja van és nagyon szeretjük! 🙂 Paprikákat megmosom, kicsumázom, a darált húst összekeverem a rizzsel (nem kell…
Összekeverjük a langyos olvasztott Rama Vajas Ízt a tojással, a joghurttal, a kristálycukorral. Egy másik tálban elvegyítjük egymással a lisztet, kakaót, a…
A recept háromszorosa elegendő egy 30×40-es, szögletes sütőkerethez. A sütőt előmelegítjük 170 C-ra, és egy 22 cm átmérőjű tortakarika alját kibéleljük szilikonos…
Természetesen bármilyen szezon gyümölccsel készíthetjük. A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét kemény habbá verjük egy csipet só hozzáadásával. A sárgáját és a cukrot…
Piskótatésztát készítünk: a 8 tojás sárgáját habosra keverjük a cukorral, majd szép lassan hozzáadjuk a lisztet és a sütőport, ezután óvatosan beleforgatjuk…
Piskótatésztát készítünk: a 8 tojás sárgáját habosra keverjük a cukorral, majd szép lassan hozzáadjuk a lisztet és a sütőport, ezután óvatosan beleforgatjuk…
1. Az almákat megmossuk, meghámozzuk,megpucoljuk, félbevágjuk, magházukat kiszedjük. 2. A reszelő legnagyobb lyukán az almákat a kezünkben forgatva lereszeljük egy tálba 3.…
1. A lapockát megpucoljuk a hártyáktól és az esetleges zsírtól, felkockázzuk, hideg vízbe tesszük, többször átmossuk, jól kinyomkodjuk. 2. Elővesszük egy fazekat,…
A vöröshagymát tisztítjuk, felkockázzuk, és vajon megfonnyasztjuk. A spárgákat megtisztítjuk, ha kell meghámozzuk, feldaraboljuk, a burgonyát hámozzuk, felkockázzuk, és hozzáadjuk a vöröshagymához,…
Lisztet összekeverjük a búzakorpával, belemorzsoljuk az élesztőt, majd a többi hozzávalót is, és tésztát gyúrunk belőle. 1 órát pihentetjük, k 1,5 centi…
A zöldségeget megmossuk. A paradicsomot és a lila hagymát felkockázzuk, az uborkát felkarikázzuk, a salátát felcsíkozzuk. Hozzá adjuk az összenyomott fokhagymát, tejfölt…
A pirított darának ez a változata főként gombóc készítéséhez, annak belehempergetéséhez passzol, de vannak, akik önmagában, nassolni is készítik. 1. A búzadarát…
Hagyományos őrségi étel a búzamálé, ami idény gyümölcsökkel vagy akár lekvárral is elkészíthető. Most szilvabefőttel és fahéjjal készítettem el. 1. A lisztet,…
A hozzávalókat összeturmixolod, majd kókuszolajjal kikent serpenyőben kisütöd. Ennyi az egész, ahogy a videón is látszik. 🙂 3 hozzávalós paleo palacsinta, avagy…
A tojásokat ketté választjuk, a fehérjéket kemény habbá verjük, hozzáadjuk a cukrot, és újból kemény habbá verjük. Belekeverjük az olvasztott vajat, a…
A hús közepébe hosszában 2 lyukat szúrunk. Ebbe beledugjuk az aszalt szilvát. Minden oldalát átdörzsöljük sóval vagy ételízesítővel .Egy tepsit kibélelünk alufóliával…
Nem írtam mértékegységet mert mindenki saját ízlése szerint készítse. A krumplit ,sárgarépát, petrezselymet és a zellert héjastul megfőzzük. Ha megfőtt akkor lehámozzuk…
Joghurtba belereszeljük a fokhagymát, sózzuk, borsozzuk, a felszeletelt csirkemellet beleforgatjuk, és hűtőbe téve egy órát pácolódik benne. Addig elkészítjük a rizibizit. Megfőzzük…
1. A vöröshagymát apró kockákra vágjuk,zsiradékon megdinszteljük. Hozzáadjuk a kockára vágott sárgarépát,paradicsomot és a darált paprikát. Sózzuk,borsózzuk kevés vízzel felöntjük. 2. A…
Karfiolt enyhén sós vízben rózsáira szedve előfőzzük. Spagetti tésztát enyhén sós vízben kevés olaj hozzáadásával megfőzzük. Tarját apró kockákra vágjuk, és a…
A disznó húst nagyobb darabokra vágjuk és aranybarnára sütjük egy serpenyőben. Ezután hozzáadjuk a hagymát, amíg nem karamellizálódik Utána a húst áttesszük…
1. A felengedett gesztenyemasszát összedolgozzuk 10 dkg puha vajjal, és vizes alufólián ujjnyi vastagra elsimítjuk. 2. A két egész tojást összekeverjük a…
1. A tészta hozzávalóit összedolgozzuk, és két részre osztjuk. Vékonyra nyújtjuk, és zsírozott, lisztezett tepsiben két lapot sütünk belőle. 2. A tejet…
A langyos vízbe morzsoljuk az élesztőt és egy csipet cukrot, majd felfuttatjuk. A tészta hozzávalóit összegyúrjuk ruganyos tésztává, majd letakarva egy órát…
Kelkáposzta leveleit bő, forró enyhén sós vízben pár percig előfőzöm, majd kiszedem hűlni Vöröshagymát felkockázom, megdinsztelem az olajon, majd hozzáadom a gombát…
Kimérem a hozzávalókat Megolvasztom a Mikuláscsokikat gőz fölött a vajjal. 4 tojást szétválasztom, a fehérjéből kemény habot készítek, majd a sárgáját habverővel…
Száraz összevalókat összekeverem, majd a vajat belemorzsolom, végül a tojássárgáját is hozzáadom, jól összedolgozom. A tésztát fóliába csomagolom, majd 1 órára a…
2 dl tejet a 2 evőkanál zselatinnal kikeverjük, majd felfőzzük. Amíg összekeverjük a többi hozzávalót langyosra hűl Vajat kikeverjük a porcukorral, és…
A jól megmosott rizst felteszed főzni a vízben, miután az összes vizet felszívta, folyamatosan adagolva a tejet, alacsony hőfokon tovább főzöd. Gyakran…
A kókuszreszelék kivételével az összes hozzávalót összekevered, majd nedves kézzel golyókat formálsz a masszából és kókuszreszelékbe forgatod. A kész kókuszgolyókat hűtőbe rakod,…
2 ek. cukrot 1 kiskanál vízzel, rázogatva közepes tűzön közepes barnára karamellizálunk és fél deci forró vizet hozzáöntve feloldjuk, hogy sűrűn folyó…
Csirkemellet megmossuk, majd felkockázzuk. Húsleves kockával feltesszük főni. Ha megfőtt a hús, megvárjuk, hogy kihűljön. Én aprítógéppel szoktam lepépesíteni, de lehet botmixerrel…
Cukkiniket megmosom és felszeletelem. A parmezánt a fűszerekkel és az olajjal kikeverem. A cukkini szeleteket bekenem a fűszeres olajjal, majd sütőpapírral bélelt…
Vöröshagymát tisztítjuk, aprítjuk és kevés olajon megdinszteljük. Ezután hozzáadjuk a megtisztított, felszeletelt nyers vagy fagyasztott vargányát és sütni kezdjük. Pár perc után…
Az átszitált lisztet meglangyosítjuk. Keveset kiveszünk belőle és a hozzámorzsolt élesztővel, a porcukor felével, a langyos tej harmadával kovászt készítünk (meleg helyre…
Ez a gyors és nagyon finom fánk recept egy amerikai fánkszaggatóhoz volt mellékelve. A tészta elkészítése: Habverővel gyenge tésztát készítünk. Konyharuhával letakarjuk…
A céklát meghámozzuk, kockákra vágjuk, s puhára főzzük. Késbetétes robotgépben összeaprítjuk a céklát, majd az apróra tört csokit is hozzáadjuk, s felaprítjuk.…
piskóta: A piskótához a tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjét a cukorral kemény habbá verjük, majd beleforgatjuk a sárgáját és a kókusszal, sütőporral elkevert…
1. A sertésszűzet lehártyázzuk, majd kb 80 grammos szeleteket vágunk belőle. Sózzuk és borsozzuk, majd forró serpenyőben minden oldalát elősütjük. ízléstől függően…
1. A süllő hátát-oldalát vagdossuk be. 2. A bemetszésekbe bőven dörzsöljünk sót, és hasonlóan „kezeljük” a hal hasüregét is. 3. A kialakított bemetszésekbe megtisztított fokhagymagerezdeket…
Hajdinát kevés olívaolajon megpirítjuk, majd háromszoros mennyiségű vízben puhulásig főzzük. Paprikát, paradicsomot, vöröshagymát tisztítjuk, mossuk, felaprítjuk, és kevés só és fűszerpaprika hozzáadásával,…
Céklafőzelék: Céklát, sárgarépát, burgonyát tisztítjuk, mossuk, hámozzuk, és felkockázzuk. A vajban elkezdjük sütni a sárgarépát, 1 evőkanál mézet csurgatunk rá, kissé karamellizáljuk,…
A cukkinit, sárgarépát tisztítjuk, mossuk, hámozzuk és lereszeljük. A fokhagymát is lereszeljük és az összes többi hozzávalóval együtt összekeverjük. Teflonban kevés olajat…
Elkészítjük a galuskát: a lisztet, zabpelyhet, felolvasztott mirelit spenótot, sót, borsot, tojást, reszelt fokhagymát összekeverjük, és annyi langyos vizet adunk hozzá, hogy…
1. Csirkemellet megtisztítom, megmosom majd szeletelem. 2. Brokkolit megmosom és enyhén sós vízben előfőzöm, és felaprítom (a szár részt is nyugodtan fel…