A zöldségeget megmossuk. A paradicsomot és a lila hagymát felkockázzuk, az uborkát felkarikázzuk, a salátát felcsíkozzuk. Hozzá adjuk az összenyomott fokhagymát, tejfölt…
A pirított darának ez a változata főként gombóc készítéséhez, annak belehempergetéséhez passzol, de vannak, akik önmagában, nassolni is készítik. 1. A búzadarát…
Hagyományos őrségi étel a búzamálé, ami idény gyümölcsökkel vagy akár lekvárral is elkészíthető. Most szilvabefőttel és fahéjjal készítettem el. 1. A lisztet,…
A hozzávalókat összeturmixolod, majd kókuszolajjal kikent serpenyőben kisütöd. Ennyi az egész, ahogy a videón is látszik. 🙂 3 hozzávalós paleo palacsinta, avagy…
A tojásokat ketté választjuk, a fehérjéket kemény habbá verjük, hozzáadjuk a cukrot, és újból kemény habbá verjük. Belekeverjük az olvasztott vajat, a…
A hús közepébe hosszában 2 lyukat szúrunk. Ebbe beledugjuk az aszalt szilvát. Minden oldalát átdörzsöljük sóval vagy ételízesítővel .Egy tepsit kibélelünk alufóliával…
Nem írtam mértékegységet mert mindenki saját ízlése szerint készítse. A krumplit ,sárgarépát, petrezselymet és a zellert héjastul megfőzzük. Ha megfőtt akkor lehámozzuk…
Joghurtba belereszeljük a fokhagymát, sózzuk, borsozzuk, a felszeletelt csirkemellet beleforgatjuk, és hűtőbe téve egy órát pácolódik benne. Addig elkészítjük a rizibizit. Megfőzzük…
1. A vöröshagymát apró kockákra vágjuk,zsiradékon megdinszteljük. Hozzáadjuk a kockára vágott sárgarépát,paradicsomot és a darált paprikát. Sózzuk,borsózzuk kevés vízzel felöntjük. 2. A…
Karfiolt enyhén sós vízben rózsáira szedve előfőzzük. Spagetti tésztát enyhén sós vízben kevés olaj hozzáadásával megfőzzük. Tarját apró kockákra vágjuk, és a…
A disznó húst nagyobb darabokra vágjuk és aranybarnára sütjük egy serpenyőben. Ezután hozzáadjuk a hagymát, amíg nem karamellizálódik Utána a húst áttesszük…
1. A felengedett gesztenyemasszát összedolgozzuk 10 dkg puha vajjal, és vizes alufólián ujjnyi vastagra elsimítjuk. 2. A két egész tojást összekeverjük a…