Kategória: Egytálételek

Tarhonyás görög lecsó
Tartalmaz: 12 hozzávaló
Kategória: Egytálételek
Nehézség: Easy

Tarhonyás görög lecsó

2020-08-05 0 0 Nincsenek hozzászólások.
2180 views
1. Zöldségeket mossuk, tisztítjuk, vöröshagymát ,paprikát, paradicsomot szeleteljük, cukkinit, padlizsánt kockázzuk. 2. Kolbászt vékony karikákra vágjuk. 3. Olívaolajon megdinszteljük a vöröshagymát , hozzáadjuk a paprikát, paradicsomot, paradicsompürét, sózzuk, majd ahogy puhulnak a zöldségek, hozzáadjuk a felkockázott cukkinit és padlizsánt is (cukkinit nem muszáj hámozni, padlizsánt igen), majd egy kis vízzel…
Almás fahéjas zabkása kivivel és dióval
Tartalmaz: 7 hozzávaló
Kategória: Egytálételek
Nehézség: Easy

Almás fahéjas zabkása kivivel és dióval

2020-04-23 0 0 Nincsenek hozzászólások.
1968 views
Almás fahéjas zabkása dióval és kivivel: 1. Az almát hámozzuk, és lereszeljük. A kivit hámozzuk, felkockázzuk. A diót apróra vágjuk. 2. Kókusztejbe teszünk 3 evőkanál zabpelyhet, eritritet és a reszelt almát, fahéjat és sűrűre főzzük. HA kész müzlis tálba kimerjük. 3. Tálaláskor a tetejére tesszük a kivit és a diót.…
Reform túrógombóc fahéjas mártásban
Tartalmaz: 10 hozzávaló
Kategória: Egytálételek
Nehézség: Moderate

Reform túrógombóc fahéjas mártásban

2020-04-23 0 0 Nincsenek hozzászólások.
3543 views
Reform túrógombóc fahéjas mártással 4 főre: 1. Túrógombóc hozzávalóit villával kikeverjük (túró, tojás, kuszkusz, só, szódabikarbóna, eritrit 1 ek), majd 1 órára hűtőbe tesszük pihenni. 2. 1 óra hűtés után gombócokat formálunk és lobogó forró vízben kifőzzük őket (kb 10 perc), majd kiszedjük, leszűrjük. 3. Serpenyőbe kókuszzsírt olvasztunk, zsemlemorzsát rászórjuk,…
Kuszkuszos Túrógombóc Erdei gyümölcs mártásban
Tartalmaz: 10 hozzávaló
Kategória: Egytálételek
Nehézség: Moderate

Kuszkuszos Túrógombóc Erdei gyümölcs mártásban

2020-04-23 0 0 Nincsenek hozzászólások.
4626 views
Kuszkuszos túrógombóc erdei gyümölcsmártással 4 főre: 1. Túrógombóc hozzávalóit egy tálba kikeverjük villával (túró, kuszkusz, tojás, só, szódabikarbóna, 2 ek eritrit), majd betesszük a hűtőbe egy órára.   2. Egy lábasba vizet teszünk fel forrni csipet sóval, és a túrós masszából kisebb gombócokat formálva, a forrásban lévő vízbe kifőzzük. Kb…
Kiemelt
Kagylós, paradicsomos spagetti
Tartalmaz: 8 hozzávaló
Nehézség: Easy

Kagylós, paradicsomos spagetti

2017-06-08 1 1 Nincsenek hozzászólások.
12089 views
Spaghetti con le cozze ahogy Dél-Olaszországban készítik: Ha friss kagylóval készíted, akkor alaposan tisztítsd meg, majd nagy lángon egy fazékban lefedve addig főzd míg ki nem nyílnak. Kb. 5-10 perc. A kagylóhúst vedd ki a héjából és tedd félre. A kagylók levére később szükség lesz, leszűrve tedd félre azt is.…
Kiemelt
Hagyományos Töltött paprika
Tartalmaz: 11 hozzávaló
Kategória: Egytálételek
Nehézség: Moderate

Hagyományos Töltött paprika

2016-07-07 1 1 Nincsenek hozzászólások.
26446 views
Hagyományos töltött paprika, csak mert szezonja van és nagyon szeretjük! 🙂 Paprikákat megmosom, kicsumázom, a darált húst összekeverem a rizzsel (nem kell megfőzni a rizst), 1 tojással, zúzott fokhagymával, sóval és borssal, majd betöltöm a paprikába, a maradék masszából gombócokat készítek. Vizet teszek fel forrni, babérlevelet, csipet sót és egész borsot…
Tarhonyás hús
Tartalmaz: 9 hozzávaló
Kategória: Egytálételek
Nehézség: Easy

Tarhonyás hús

2016-06-06 0 0 Nincsenek hozzászólások.
22084 views
1. A lapockát megpucoljuk a hártyáktól és az esetleges zsírtól, felkockázzuk, hideg vízbe tesszük, többször átmossuk, jól kinyomkodjuk. 2. Elővesszük egy fazekat, a húst a lisztben megforgatjuk majd egy kis olajon megpirítjuk utána kivesszük a fazékból és 1 jó nagy fej hagymát megpucolunk, apróra feldaraboljuk, kevés zsírban megdinszteljük. Rátesszük a…
Kiemelt
Csőbensült rakott tészta
Tartalmaz: 11 hozzávaló
Kategória: Egytálételek
Nehézség: Moderate

Csőbensült rakott tészta

2016-06-03 2 3 Egy hozzászólás
11589 views
Tésztát, a 3 tojást, brokkolit rózsáira szedve megfőzzük Csirkemellet felkockázzuk, sajtot lereszeljük, főtt tojást felkarikázzuk Készítünk egy besamel mártást: vajat felolvasztjuk, hozzáadjuk a lisztet, felöntjük meleg tejjel, csomómentesre keverjük, ízesítjük sóval, borssal szerecsendióval, hozzákeverjük a tejfölt és a tűzről levéve a 2 nyers tojást, simára keverjük Tűzállló edénybe rétegezzük: tésztát,…
Grízes tojás mézzel
Tartalmaz: 5 hozzávaló
Kategória: Egytálételek
Nehézség: Moderate

Grízes tojás mézzel

2016-06-02 0 1 Nincsenek hozzászólások.
4236 views
A Nosaltyn találtam ezt a receptet, kipróbáltam, és a képen látható az eredmény. Nem éppen egy hagyományos magyar rántotta. 🙂 Elkészítés: A tojást felverjük, belekeverve a sót, búzadarát és 1 evőkanál mézet, az egészet csomómentesre keverjük. A gázt közepes-magas fokozatra állítjuk, és elkezdjük a tojásos keveréket sütni, mint egy palacsintát.…
Kiemelt
Karfiolos sült spagetti
Tartalmaz: 10 hozzávaló
Kategória: Egytálételek
Nehézség: Moderate

Karfiolos sült spagetti

2016-03-19 1 1 Nincsenek hozzászólások.
16342 views
Karfiolt enyhén sós vízben rózsáira szedve előfőzzük. Spagetti tésztát enyhén sós vízben kevés olaj hozzáadásával megfőzzük. Tarját apró kockákra vágjuk, és a leszűrt karfiollal kevés olajon megpirítjuk, pirítjuk, ha ezzel végeztünk a felkarikázott paradicsomot is egy teflonban átsütjük kicsit, borssal ízesítjük. Készítünk egy besamel mártást: vajat megolvasztjuk, majd hozzáadjuk a…
Tepsiben sült bolognese spaghetti
Tartalmaz: 12 hozzávaló
Kategória: Egytálételek
Nehézség: Easy

Tepsiben sült bolognese spaghetti

2016-03-13 0 1 Nincsenek hozzászólások.
9108 views
1. A vöröshagymát megpucoljuk, és felkockázzuk. 2. Az olajat felhevítjük, és üvegesre pároljuk rajta a hagymát. Ezután hozzáadjuk a darált hús és fehéredésig sütjük majd a sűrített paradicsomot, a lisztet, a hámozott paradicsomot,oregánót, bazsalikomot, petrezselymet megsózzuk, majd felforraljuk és addig főzzük amíg mártásállaga nem lesz utána levesszük a tűzről. 4.…
Vargányás bolognai lasagne
Tartalmaz: 15 hozzávaló
Kategória: Egytálételek
Nehézség: Moderate

Vargányás bolognai lasagne

2016-02-09 1 1 Nincsenek hozzászólások.
4039 views
Vöröshagymát tisztítjuk, aprítjuk és kevés olajon megdinszteljük. Ezután hozzáadjuk a megtisztított, felszeletelt nyers vagy fagyasztott vargányát és sütni kezdjük. Pár perc után hozzáadjuk a darált húst is majd befűszerezzük sóval, borssal. Felkockázzuk a megmosott paradicsomot, és belekeverjük a raguba, paradicsomsűrítménnyel higítjuk, és oregánóval, bazsalikommal, reszelt fokhagymával ízesítjük. Készre főzzük a…
12
Lost Password
Username
Password
Username or email