Receptek

Kiemelt
Marlenka (kakaós)
Tartalmaz: 13 hozzávaló
Kategória: Sütemény receptek
Nehézség: Hard

Marlenka (kakaós)

2015-12-16 1 2 Nincsenek hozzászólások.
6536 views
Előző nap a sűrített tejet dobozostól megfőzzük úgy, hogy elbukjon a vízben, 2 órán keresztül főzzük. Elkészítjük a tésztát: Egy nagyobb lábasban felolvasztjuk a Ramát, a mézet és a cukrot, de állandóan kevergetjük, hogy le ne égjen. Egy kis tálban összekeverjük a szódabikarbónát és az ecetet, majd ezt is a…
Diós mákos kevert süti
Tartalmaz: 13 hozzávaló
Kategória: Sütemény receptek
Nehézség: Easy

Diós mákos kevert süti

2015-12-16 1 2 Nincsenek hozzászólások.
2951 views
Mákot ledaráljuk, diót tisztítjuk, késsel durvára vágjuk, almát mossuk, hámozzuk, lereszeljük nagy lyukú reszelőn, és minden hozzávalót összekeverünk 180 fokon 30 percig sütjük, sütőpapírral bélelt vagy kivajazott, lisztezett tortaformában. Porcukorral meghintve táljuk, készíthetünk hozzá vaníliasodót is. Jó étvágyat! 🙂
Kiemelt
Füstölt lazac pástétom torma krémmel
Tartalmaz: 11 hozzávaló
Kategória: Halételek
Nehézség: Easy

Füstölt lazac pástétom torma krémmel

2015-12-16 1 2 Nincsenek hozzászólások.
4828 views
1. Fázis: A citromot, a petrezselymet és az újhagymát megmossuk, majd a füstölt lazac filét, a petrezselymet és az újhagymát apróra vágjuk. 2. Fázis: Egy tálban, egy kanál segítségével jól kikeverjük a tejszínt, a vajat, a petrezselymet a lazaccal. 3. Fázis: Mikor kész van, hozzáreszelünk 1 db citromnak a héját,…
Hajdinával rakott cukkini
Tartalmaz: 11 hozzávaló
Nehézség: Easy

Hajdinával rakott cukkini

2015-12-15 1 1 Nincsenek hozzászólások.
4217 views
Hajdinát kevés olívaolajon megpirítjuk, majd háromszoros mennyiségű vízben puhulásig főzzük. Paprikát, paradicsomot, vöröshagymát tisztítjuk, mossuk, felaprítjuk, és kevés só  és fűszerpaprika hozzáadásával, készítünk egy lecsóalapot, majd megsütjük benne a darált húst. Salátacukkinit megmossuk, és hámozás nélkül kb. 1 cm vastagságú karikákra szeljük. Tűzálló edénybe pl.: jénai tál elkezdjük rétegezni. Alulra…
Provanszi céklafőzelék hajdinafasírttal
Tartalmaz: 15 hozzávaló
Kategória: Főzelékek
Nehézség: Moderate

Provanszi céklafőzelék hajdinafasírttal

2015-12-15 1 1 Nincsenek hozzászólások.
4950 views
Céklafőzelék: Céklát, sárgarépát, burgonyát tisztítjuk, mossuk, hámozzuk, és felkockázzuk. A vajban elkezdjük sütni a sárgarépát, 1 evőkanál mézet csurgatunk rá, kissé karamellizáljuk, hozzáadjuk a céklát, végül a burgonyát és annyi vizet öntünk rá, hogy ellepje, majd ízesítjük csipet sóval, borssal, és őrölt köménnyel. Ha a zöldségek megpuhultak, a tűzről levéve…
Karácsonyi Csillagsütemény
Tartalmaz: 10 hozzávaló
Kategória: Sütemény receptek
Nehézség: Hard

Karácsonyi Csillagsütemény

2015-12-15 1 2 Nincsenek hozzászólások.
2014 views
1 deciliter cukros, langyos tejben felfuttatjuk az élesztőt, majd a 2 tojás sárgájában kikeverjük a porcukrot, majd beletesszük a maradék 2 dl tejet és a 6 evőkanál étolajat. Ezután ráöntjük a masszát a lisztre, és hozzáöntjük a felfuttatott élesztőt is, és tésztát gyúrunk belőle. A kapott tésztát fél órát pihentetjük…
Sárgarépás cukkiniprósza
Tartalmaz: 10 hozzávaló
Kategória: Köretek
Nehézség: Easy

Sárgarépás cukkiniprósza

2015-12-15 1 1 Nincsenek hozzászólások.
3999 views
A cukkinit, sárgarépát tisztítjuk, mossuk, hámozzuk és lereszeljük. A fokhagymát is lereszeljük és az összes többi hozzávalóval együtt összekeverjük. Teflonban kevés olajat hevítek egy evőkanállal öntök rá a prósza anyagból, kissé elegyengetem a masszát és kisütöm. A prószát frissen, melegem fogyasszuk, úgy a legfinomabb, tejfölt tálalhatunk mellé. Önállóan, de köretként…
Kiemelt
Spenótos galuska, citromos garnélával
Tartalmaz: 12 hozzávaló
Kategória: Halételek
Nehézség: Moderate

Spenótos galuska, citromos garnélával

2015-12-15 1 1 Nincsenek hozzászólások.
5500 views
Elkészítjük a galuskát: a lisztet, zabpelyhet, felolvasztott mirelit spenótot, sót, borsot, tojást, reszelt fokhagymát összekeverjük, és annyi langyos vizet adunk hozzá, hogy galuska állagot kapjuk. Ezután bő, enyhén sós forró vízbe beleszaggatjuk a galuskánkat. Majd leszűrjük. Készítünk egy fűszervajat: vaj, reszelt fokhagyma, só, bors, ezt kikeverjük, és megsütjük rajta leolvasztott…
Kiemelt
Brokkolis Quiche (Francia lepény)
Tartalmaz: 10 hozzávaló
Kategória: Húsételek
Nehézség: Easy

Brokkolis Quiche (Francia lepény)

2015-12-15 1 1 Nincsenek hozzászólások.
6405 views
Először elkészítjük a pite tésztáját: a vajat felverjük a tojás sárgákkal és sóval, hozzáadjuk a lisztet majd a vizet és 30 percre a hűtőbe tesszük pihenni. Brokkolit tisztítjuk, mossuk, rózsáira szedjük, enyhén sós vízben leforrázzuk és hideg vízbe tesszük, hogy ne veszítse el a színét. A sonkát, bacont vagy épp…
Oregánós pisztráng
Tartalmaz: 5 hozzávaló
Kategória: Halételek
Nehézség: Easy

Oregánós pisztráng

2015-12-12 0 0 Nincsenek hozzászólások.
24287 views
1. Egy kis tálba vagy csészébe reszeld le a fokhagymát, öntsd rá az olívaolajat, a sót és a morzsolt oregánót, aztán keverd össze. 2. A megpucolt pisztráng törzseket mindkét oldalukon irdald be, majd az előbb elkészített olívaolajos fűszerkeverékkel kend meg kívül-belül a halakat. 3. Egy kiolajozott tepsibe állítsd a hasukra a pisztrángokat, majd 180…
Eredeti amerikai palacsinta
Tartalmaz: 7 hozzávaló
Kategória: Palacsinta receptek
Nehézség: Easy

Eredeti amerikai palacsinta

2015-12-11 0 0 Nincsenek hozzászólások.
31302 views
1. A száraz hozzávalokat (liszt, sütőpor, cukor, só) keverd össze egy tálban. 2. Add hozzá a tojást, a tejet és az olvasztott vajat, aztán keverd ki a tésztát. Az eredmény sűrűbb lesz mint a magyar palacsintatészta és azonnal sütésre kész. 3. Forrósítsd fel a serpenyődet (pici olajat rakhatsz bele, ha…
Kiemelt
Fűszervajas brokkolival töltött csirke baconbe tekerve
Tartalmaz: 12 hozzávaló
Kategória: Húsételek
Nehézség: Easy

Fűszervajas brokkolival töltött csirke baconbe tekerve

2015-12-10 1 2 Egy hozzászólás
6476 views
1. Csirkemellet megtisztítom, megmosom majd szeletelem. 2. Brokkolit megmosom és enyhén sós vízben előfőzöm, és felaprítom (a szár részt is nyugodtan fel lehet használni, nemcsak a brokkoli rózsáit). 3. Ezután készítek egy fűszervajat: szobahőmérsékletű vajat, reszelt trappista sajtot, sót, borsot, rozmaringot, reszelt fokhagymát és a fél citrom levét  összekeverem, rákenem…
Lost Password
Username
Password
Username or email