Kategória: Húsételek

Húsos mártás
Tartalmaz: 10 hozzávaló
Kategória: Húsételek
Nehézség: Easy

Húsos mártás

2016-03-18 0 2 Nincsenek hozzászólások.
21592 views
A disznó húst nagyobb darabokra vágjuk és aranybarnára sütjük egy serpenyőben. Ezután hozzáadjuk a hagymát, amíg nem karamellizálódik Utána a húst áttesszük egy fazékba amiben van 1 liter víz már. A hagymát ilyen színűre sütjük majd azt is beleöntjük a fazékba. A húst addig főzzük amíg meg nem puhul, vegetával,…
Kiemelt
Rántott kelkáposzta batyu Pesztós Pennével
Tartalmaz: 12 hozzávaló
Kategória: Húsételek
Nehézség: Moderate

Rántott kelkáposzta batyu Pesztós Pennével

2016-02-18 0 1 Nincsenek hozzászólások.
7670 views
Kelkáposzta leveleit bő, forró enyhén sós vízben pár percig előfőzöm, majd kiszedem hűlni Vöröshagymát felkockázom, megdinsztelem az olajon, majd hozzáadom a gombát és a darált húst , befűszerezem sóval, borssal, felöntöm a paradicsomlével, és készre sütöm benne a húst. Kifőzöm a penne tésztát enyhén sós bő, vízben, majd leszűröm. Ezután…
Kiemelt
Ünnepi narancsos kacsa
Tartalmaz: 9 hozzávaló
Kategória: Húsételek
Nehézség: Hard

Ünnepi narancsos kacsa

2016-02-09 2 2 Nincsenek hozzászólások.
6796 views
Kacsát először is megmossuk majd a nedvességet leitatjuk róla, és egy hústűvel kb 2 cm-enként mindenhol beszúrkáljuk a bőrét, de arra vigyázzunk, hogy a húsréteget ne bökdössük meg , mert különben sok nedvesség szivárog majd ki belőle. Vizet forralunk egy akkora fazékba, hogy a kacsa beleférjen egészbe, és kb 20…
Kiemelt
Sertésszűz Wellington módra, zöldborsópürével és párolt karfiollal
Tartalmaz: 11 hozzávaló
Kategória: Húsételek
Nehézség: Moderate

Sertésszűz Wellington módra, zöldborsópürével és párolt karfiollal

2016-01-08 2 3 2 hozzászólás
10039 views
1. A sertésszűzet lehártyázzuk, majd kb 80 grammos szeleteket vágunk belőle. Sózzuk és borsozzuk, majd forró serpenyőben minden oldalát elősütjük. ízléstől függően akár át is lehet sütni, de ebben az esetben a hús kiszárad. Én maximum egy ropogós kérget sütök neki, így ha elkészül gyönyörű rózsaszín és szaftos marad. Pihentetjük…
Hajdinával rakott cukkini
Tartalmaz: 11 hozzávaló
Nehézség: Easy

Hajdinával rakott cukkini

2015-12-15 1 1 Nincsenek hozzászólások.
4228 views
Hajdinát kevés olívaolajon megpirítjuk, majd háromszoros mennyiségű vízben puhulásig főzzük. Paprikát, paradicsomot, vöröshagymát tisztítjuk, mossuk, felaprítjuk, és kevés só  és fűszerpaprika hozzáadásával, készítünk egy lecsóalapot, majd megsütjük benne a darált húst. Salátacukkinit megmossuk, és hámozás nélkül kb. 1 cm vastagságú karikákra szeljük. Tűzálló edénybe pl.: jénai tál elkezdjük rétegezni. Alulra…
Kiemelt
Brokkolis Quiche (Francia lepény)
Tartalmaz: 10 hozzávaló
Kategória: Húsételek
Nehézség: Easy

Brokkolis Quiche (Francia lepény)

2015-12-15 1 1 Nincsenek hozzászólások.
6442 views
Először elkészítjük a pite tésztáját: a vajat felverjük a tojás sárgákkal és sóval, hozzáadjuk a lisztet majd a vizet és 30 percre a hűtőbe tesszük pihenni. Brokkolit tisztítjuk, mossuk, rózsáira szedjük, enyhén sós vízben leforrázzuk és hideg vízbe tesszük, hogy ne veszítse el a színét. A sonkát, bacont vagy épp…
Lost Password
Username
Password
Username or email