Tag: lengyel

Penész süti
Tartalmaz: 8 hozzávaló
Kategória: Sütemény receptek
Nehézség: Easy

Penész süti

2016-06-27 0 1 Nincsenek hozzászólások.
10823 views
A 4 tojássárgáját a 15 porcukorral kikeverjük. A lisztben a margarin elmorzsoljuk majd hozzáadjuk a sütőpor egy kicsi sót és a tojásos-cukros keveréket. Addig gyúrjuk amíg el nem válik a tál falától. 3 részre osztjuk 1 nagy és 2 kicsi cipót formázzunk belőle. Majd a tésztát hűtőbe rakjuk 2,3 vagy…
Tulipán
Tartalmaz: 9 hozzávaló
Kategória: Sütemény receptek
Nehézség: Easy

Tulipán

2016-06-27 0 1 Nincsenek hozzászólások.
2803 views
A hivatalos recept 4 színű tésztát tartalmazz de én kiegészítettem kékkel és zölddel hogy még színesebb legyen 🙂 A margarint fehéredésig keverjük majd hozzáadjuk a cukrot utána felválva egy tojássárgáját és 1 e. olajat adunk hozzá egyesével. Majd hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet. A tojásfehérjét kemény habbá verjük és utána…
Mákos piskóta
Tartalmaz: 13 hozzávaló
Kategória: Sütemény receptek
Nehézség: Easy

Mákos piskóta

2016-04-10 0 1 Nincsenek hozzászólások.
3232 views
A tojásfehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük majd hozzáadunk 1/2 pohár cukrot utána a mákot és a kókuszreszeléket. Ezután rakunk bele 0.5 csomag sütőport. Sütőpapírral bélelt tepsibe (kb. 20-32 cm) öntjük és 180  fokon 30 perc alatt aranybarnára sütjük. Majd a tésztát kihűtjük. A krém:  1 pohár tejben 3…
Húsvéti leves
Tartalmaz: 9 hozzávaló
Kategória: Leves receptek
Nehézség: Easy

Húsvéti leves

2016-04-09 0 1 Nincsenek hozzászólások.
9109 views
A sonkához, krumplihoz azért nem írok mértékegységét mert mindenki a saját ízlése szerint készíti. 1:1 arányban kell lenniük. A leves csontot vízben megfőzzük, amíg a hús megpuhul. A levescsont kivesszük hogy legyen hely majd hozzáadjuk a kockára vágott sonkát és szalonnát, a feldarabolt krumplit. Ezt addig főzzük amíg a krumpli…
Húsos mártás
Tartalmaz: 10 hozzávaló
Kategória: Húsételek
Nehézség: Easy

Húsos mártás

2016-03-18 0 2 Nincsenek hozzászólások.
24743 views
A disznó húst nagyobb darabokra vágjuk és aranybarnára sütjük egy serpenyőben. Ezután hozzáadjuk a hagymát, amíg nem karamellizálódik Utána a húst áttesszük egy fazékba amiben van 1 liter víz már. A hagymát ilyen színűre sütjük majd azt is beleöntjük a fazékba. A húst addig főzzük amíg meg nem puhul, vegetával,…
Lost Password
Username
Password
Username or email