Spaghetti con le cozze ahogy Dél-Olaszországban készítik: Ha friss kagylóval készíted, akkor alaposan tisztítsd meg, majd nagy lángon egy fazékban lefedve addig…
Összekeverjük a langyos olvasztott Rama Vajas Ízt a tojással, a joghurttal, a kristálycukorral. Egy másik tálban elvegyítjük egymással a lisztet, kakaót, a…
Piskótatésztát készítünk: a 8 tojás sárgáját habosra keverjük a cukorral, majd szép lassan hozzáadjuk a lisztet és a sütőport, ezután óvatosan beleforgatjuk…
Piskótatésztát készítünk: a 8 tojás sárgáját habosra keverjük a cukorral, majd szép lassan hozzáadjuk a lisztet és a sütőport, ezután óvatosan beleforgatjuk…
1. Az almákat megmossuk, meghámozzuk,megpucoljuk, félbevágjuk, magházukat kiszedjük. 2. A reszelő legnagyobb lyukán az almákat a kezünkben forgatva lereszeljük egy tálba 3.…
1. A lapockát megpucoljuk a hártyáktól és az esetleges zsírtól, felkockázzuk, hideg vízbe tesszük, többször átmossuk, jól kinyomkodjuk. 2. Elővesszük egy fazekat,…
A pirított darának ez a változata főként gombóc készítéséhez, annak belehempergetéséhez passzol, de vannak, akik önmagában, nassolni is készítik. 1. A búzadarát…
Hagyományos őrségi étel a búzamálé, ami idény gyümölcsökkel vagy akár lekvárral is elkészíthető. Most szilvabefőttel és fahéjjal készítettem el. 1. A lisztet,…
Száraz összevalókat összekeverem, majd a vajat belemorzsolom, végül a tojássárgáját is hozzáadom, jól összedolgozom. A tésztát fóliába csomagolom, majd 1 órára a…
A kókuszreszelék kivételével az összes hozzávalót összekevered, majd nedves kézzel golyókat formálsz a masszából és kókuszreszelékbe forgatod. A kész kókuszgolyókat hűtőbe rakod,…