Kategória: Fánk receptek

Almás puffancs
Elkészítés: 20 perc
Kell hozzá: 7 hozzávaló
Kategória: Fánk receptek
Nehézség: Könnyű

Almás puffancs

2016 jún. 6. 0 1 Nincs hozzászólás
1945 megtekintés
1. Az almákat megmossuk, meghámozzuk,megpucoljuk, félbevágjuk, magházukat kiszedjük. 2. A reszelő legnagyobb lyukán az almákat a kezünkben forgatva lereszeljük egy tálba 3. Beletesszük a lisztet, cukrot, fahéjat, tojást, összekeverjük egy evőkanállal. Ha túl sűrű akkor tejjel hígítjuk. Formázható masszát kell kapjunk, ha kell még bele liszt, tegyünk hozzá. Kóstoljuk meg,…
Kiemelt
Túrófánk
Elkészítés: 25 perc
Kell hozzá: 7 hozzávaló
Kategória: Fánk receptek
Nehézség: Könnyű

Túrófánk

2016 máj. 9. 0 0 Nincs hozzászólás
3458 megtekintés
1. Az összes hozzávalót egy tálban jól keverd össze, majd 5 percig hagyd állni! 2. A lágy tésztát két teáskanál segítségével szaggasd 180 fokos olajba, és 4-5 perc alatt süsd ki! A fánkok sütés közben meg fognak dagadni, ezért a teáskanálnál nagyobb darabokat ne szaggass! A fánkokat maguktól átfordulnak az…
Farsangi szalagos fánk
Elkészítés: 180 perc
Kell hozzá: 9 hozzávaló
Kategória: Fánk receptek
Nehézség: Nehéz

Farsangi szalagos fánk

2016 feb. 9. 1 1 Nincs hozzászólás
1629 megtekintés
Az átszitált lisztet meglangyosítjuk. Keveset kiveszünk belőle és a hozzámorzsolt élesztővel, a porcukor felével, a langyos tej harmadával kovászt készítünk (meleg helyre tesszük). Ha a duplájára nő, akkor jó. A fennmaradt tejbe keverjük a maradék cukrot ,sót, tojás sárgákat. A lisztbe fészket készítünk, ebbe tesszük a kovászt, és a tejes…
Kiemelt
Villámgyors csörögefánk
Elkészítés: 15 perc
Kell hozzá: 10 hozzávaló
Kategória: Fánk receptek
Nehézség: Könnyű

Villámgyors csörögefánk

2016 feb. 9. 1 1 Nincs hozzászólás
6485 megtekintés
Az átszitált liszthez keverjük a sütőport, majd minden más összetevőt hozzáadunk, a tejet hagyjuk a végére, abból kb 2-2,5 decilitert öntünk hozzá, hogy könnyen gyúrható tésztát kapjunk. Miután kidolgoztunk kb 3 mm vastagságúra nyújtjuk és derelyevágóval vékony csíkokra daraboljuk a fánkot, majd bő, forró olajban kisütjük. Kiszedés után porcukorba forgatjuk…
Kiemelt
Amerikai fánk
Elkészítés: 30 perc
Kell hozzá: 8 hozzávaló
Kategória: Fánk receptek
Nehézség: Könnyű

Amerikai fánk

2016 feb. 7. 0 1 Nincs hozzászólás
12592 megtekintés
Ez a gyors és nagyon finom fánk recept egy amerikai fánkszaggatóhoz volt mellékelve. A tészta elkészítése: Habverővel gyenge tésztát készítünk. Konyharuhával letakarjuk és kb. 15 percet meleg helyen hagyjuk pihenni, hogy a tészta képlékeny legyen. Ha nagyon sűrű, kevés vizet, ha túl híg, kevés lisztet adunk hozzá. A fánkszaggató használati…
Regisztráció Elfelejtett jelszó
Felhasználónév
Érdemes nem túl hosszú felhasználónevet választani a gyors bejelentkezés érdekében. Az oldalon használni kívánt nevet bejelentkezés után lehet beállítani.
Jelszó
Jelszó megerősítése
Email cím
Felhasználónév vagy email cím