Kategória: Halételek

Kiemelt
Kagylós, paradicsomos spagetti
Tartalmaz: 8 hozzávaló
Nehézség: Easy

Kagylós, paradicsomos spagetti

2017-06-08 1 1 Nincsenek hozzászólások.
11978 views
Spaghetti con le cozze ahogy Dél-Olaszországban készítik: Ha friss kagylóval készíted, akkor alaposan tisztítsd meg, majd nagy lángon egy fazékban lefedve addig főzd míg ki nem nyílnak. Kb. 5-10 perc. A kagylóhúst vedd ki a héjából és tedd félre. A kagylók levére később szükség lesz, leszűrve tedd félre azt is.…
Kiemelt
Scampi buzara módra
Tartalmaz: 6 hozzávaló
Kategória: Halételek
Nehézség: Easy

Scampi buzara módra

2017-02-04 1 1 Nincsenek hozzászólások.
85303 views
Egy wokban vagy más magasabb falú edényben forrósítsd fel az olívaolajat, pirítsd meg az apróra vágott vöröshagymát, majd add hozzá az aprított fokhagymát is. Ezután mehet bele a scampi. Sózd meg és öntsd fel a fehérborral. Lefedve 10-15 percig főzd. Ez kb. egy adagra való lesz.
Süllő egészben
Tartalmaz: 8 hozzávaló
Kategória: Halételek
Nehézség: Easy

Süllő egészben

2016-01-02 0 1 Nincsenek hozzászólások.
11123 views
1. A süllő hátát-oldalát vagdossuk be. 2. A bemetszésekbe bőven dörzsöljünk sót, és hasonlóan „kezeljük” a hal hasüregét is. 3. A kialakított bemetszésekbe megtisztított fokhagymagerezdeket és apróra vágott bacont tömködünk. 4. Érdemes kicsit pihentetni a halat, hadd „dolgozzon” benne a só. 5. A tűzdelt, megfelelően besózott süllőt tepsiben sütjük. A tepsit vajjal kenjük ki és nagyobb darabokat…
Kiemelt
Füstölt lazac pástétom torma krémmel
Tartalmaz: 11 hozzávaló
Kategória: Halételek
Nehézség: Easy

Füstölt lazac pástétom torma krémmel

2015-12-16 1 2 Nincsenek hozzászólások.
5090 views
1. Fázis: A citromot, a petrezselymet és az újhagymát megmossuk, majd a füstölt lazac filét, a petrezselymet és az újhagymát apróra vágjuk. 2. Fázis: Egy tálban, egy kanál segítségével jól kikeverjük a tejszínt, a vajat, a petrezselymet a lazaccal. 3. Fázis: Mikor kész van, hozzáreszelünk 1 db citromnak a héját,…
Kiemelt
Spenótos galuska, citromos garnélával
Tartalmaz: 12 hozzávaló
Kategória: Halételek
Nehézség: Moderate

Spenótos galuska, citromos garnélával

2015-12-15 1 1 Nincsenek hozzászólások.
5849 views
Elkészítjük a galuskát: a lisztet, zabpelyhet, felolvasztott mirelit spenótot, sót, borsot, tojást, reszelt fokhagymát összekeverjük, és annyi langyos vizet adunk hozzá, hogy galuska állagot kapjuk. Ezután bő, enyhén sós forró vízbe beleszaggatjuk a galuskánkat. Majd leszűrjük. Készítünk egy fűszervajat: vaj, reszelt fokhagyma, só, bors, ezt kikeverjük, és megsütjük rajta leolvasztott…
Oregánós pisztráng
Tartalmaz: 5 hozzávaló
Kategória: Halételek
Nehézség: Easy

Oregánós pisztráng

2015-12-12 0 0 Nincsenek hozzászólások.
27663 views
1. Egy kis tálba vagy csészébe reszeld le a fokhagymát, öntsd rá az olívaolajat, a sót és a morzsolt oregánót, aztán keverd össze. 2. A megpucolt pisztráng törzseket mindkét oldalukon irdald be, majd az előbb elkészített olívaolajos fűszerkeverékkel kend meg kívül-belül a halakat. 3. Egy kiolajozott tepsibe állítsd a hasukra a pisztrángokat, majd 180…
Lost Password
Username
Password
Username or email