Kategória: Halételek

Kiemelt
Kagylós, paradicsomos spagetti
Elkészítés: 35 perc
Kell hozzá: 8 hozzávaló
Nehézség: Könnyű

Kagylós, paradicsomos spagetti

2017 jún. 8. 1 1 Nincs hozzászólás
6556 megtekintés
Spaghetti con le cozze ahogy Dél-Olaszországban készítik: Ha friss kagylóval készíted, akkor alaposan tisztítsd meg, majd nagy lángon egy fazékban lefedve addig főzd míg ki nem nyílnak. Kb. 5-10 perc. A kagylóhúst vedd ki a héjából és tedd félre. A kagylók levére később szükség lesz, leszűrve tedd félre azt is.…
Kiemelt
Scampi buzara módra
Elkészítés: 15 perc
Kell hozzá: 6 hozzávaló
Kategória: Halételek
Nehézség: Könnyű

Scampi buzara módra

2017 feb. 4. 1 1 Nincs hozzászólás
81830 megtekintés
Egy wokban vagy más magasabb falú edényben forrósítsd fel az olívaolajat, pirítsd meg az apróra vágott vöröshagymát, majd add hozzá az aprított fokhagymát is. Ezután mehet bele a scampi. Sózd meg és öntsd fel a fehérborral. Lefedve 10-15 percig főzd. Ez kb. egy adagra való lesz.
Süllő egészben
Elkészítés: 180 perc
Kell hozzá: 8 hozzávaló
Kategória: Halételek
Nehézség: Könnyű

Süllő egészben

2016 jan. 2. 0 1 Nincs hozzászólás
2346 megtekintés
1. A süllő hátát-oldalát vagdossuk be. 2. A bemetszésekbe bőven dörzsöljünk sót, és hasonlóan „kezeljük” a hal hasüregét is. 3. A kialakított bemetszésekbe megtisztított fokhagymagerezdeket és apróra vágott bacont tömködünk. 4. Érdemes kicsit pihentetni a halat, hadd „dolgozzon” benne a só. 5. A tűzdelt, megfelelően besózott süllőt tepsiben sütjük. A tepsit vajjal kenjük ki és nagyobb darabokat…
Kiemelt
Füstölt lazac pástétom torma krémmel
Elkészítés: 35 perc
Kell hozzá: 11 hozzávaló
Kategória: Halételek
Nehézség: Könnyű

Füstölt lazac pástétom torma krémmel

2015 dec. 16. 1 2 Nincs hozzászólás
2792 megtekintés
1. Fázis: A citromot, a petrezselymet és az újhagymát megmossuk, majd a füstölt lazac filét, a petrezselymet és az újhagymát apróra vágjuk. 2. Fázis: Egy tálban, egy kanál segítségével jól kikeverjük a tejszínt, a vajat, a petrezselymet a lazaccal. 3. Fázis: Mikor kész van, hozzáreszelünk 1 db citromnak a héját,…
Kiemelt
Spenótos galuska, citromos garnélával
Elkészítés: 30 perc
Kell hozzá: 12 hozzávaló
Kategória: Halételek
Nehézség: Közepes

Spenótos galuska, citromos garnélával

2015 dec. 15. 1 1 Nincs hozzászólás
3541 megtekintés
Elkészítjük a galuskát: a lisztet, zabpelyhet, felolvasztott mirelit spenótot, sót, borsot, tojást, reszelt fokhagymát összekeverjük, és annyi langyos vizet adunk hozzá, hogy galuska állagot kapjuk. Ezután bő, enyhén sós forró vízbe beleszaggatjuk a galuskánkat. Majd leszűrjük. Készítünk egy fűszervajat: vaj, reszelt fokhagyma, só, bors, ezt kikeverjük, és megsütjük rajta leolvasztott…
Oregánós pisztráng
Elkészítés: 50 perc
Kell hozzá: 5 hozzávaló
Kategória: Halételek
Nehézség: Könnyű

Oregánós pisztráng

2015 dec. 12. 0 0 Nincs hozzászólás
11077 megtekintés
1. Egy kis tálba vagy csészébe reszeld le a fokhagymát, öntsd rá az olívaolajat, a sót és a morzsolt oregánót, aztán keverd össze. 2. A megpucolt pisztráng törzseket mindkét oldalukon irdald be, majd az előbb elkészített olívaolajos fűszerkeverékkel kend meg kívül-belül a halakat. 3. Egy kiolajozott tepsibe állítsd a hasukra a pisztrángokat, majd 180…
Regisztráció Elfelejtett jelszó
Felhasználónév
Érdemes nem túl hosszú felhasználónevet választani a gyors bejelentkezés érdekében. Az oldalon használni kívánt nevet bejelentkezés után lehet beállítani.
Jelszó
Jelszó megerősítése
Email cím
Felhasználónév vagy email cím