Villámgyors csörögefánk

Hozzávalók:
finomliszt
35 dekagramm
sütőpor
1 teáskanál
kristálycukor
1 teáskanál
só
1 csipet
tejföl
150 gramm
tojás sárgája
3 darab
tej
2,5 deciliter
A végén adunk hozzá annyi tejet, hogy jól gyúrható tésztát kapjunk.
olaj
5 deciliter
a fánk kisütéséhez
porcukor
10 dekagramm
baracklekvár
1 deciliter
Elkészítés:
Az átszitált liszthez keverjük a sütőport, majd minden más összetevőt hozzáadunk, a tejet hagyjuk a végére, abból kb 2-2,5 decilitert öntünk hozzá, hogy könnyen gyúrható tésztát kapjunk. Miután kidolgoztunk kb 3 mm vastagságúra nyújtjuk és derelyevágóval vékony csíkokra daraboljuk a fánkot, majd bő, forró olajban kisütjük. Kiszedés után porcukorba forgatjuk és házi baracklekvárral tálaljuk.