Exit print mode Print recipe A+ A- Undo all

Veronika kókuszkrémes tortája

Hozzávalók:

tojás
6 darab
cukor
12 dekagramm
kókuszreszelék
10 dekagramm
sütőpor
0.5 csomag
finomliszt
15 dekagramm
tej
5 deciliter
finomliszt
6 evőkanál
margarin
25 dekagramm
porcukor
25 dekagramm
kókuszreszelék
200 gramm
vanília aroma
4 kávéskanál
habtejszín
2.5 deciliter
étcsokoládé
20 dekagramm
kókuszreszelék
5 dekagramm

Elkészítés:

piskóta:
A piskótához a tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjét a cukorral kemény habbá verjük, majd beleforgatjuk a sárgáját és a kókusszal, sütőporral elkevert lisztet. A masszát egy 22 cm átmérőjű (a képem szív alakú forma van), sütőpapírral bélelt tortaformába öntjük, és 160°C-ra előmelegített sütőben 40-45 perc alatt készre sütjük, tűpróbával ellenőrizzük. Ha kihűlt, három lapba vágjuk.

kókuszos krém:
A tejet és a lisztet sűrű krémmé főzzük, és félretesszük hűlni. Közben a margarint a porcukorral habosra keverjük, és a kókuszreszelékkel együtt a kihűlt krémhez adjuk. Ízlés szerint ízesítjük vanília aromával. Kb. 3-4 evőkanálnyit félreteszünk a krémből díszítésre.

díszítés, összeállítás
Oldalsókrém: a tejszínt felmelegítjük, majd 10 dkg csokoládét felolvasztunk benne. Teljesen lehűtjük, majd habbá verjük kézi mixerrel.
A piskótalapokat megkenjük a kókuszos krémmel, így összeállítva a tortát (a tetejét is). A maradék 10 dkg csokoládéból díszeket csinálunk, 18 számjegy, név, vagy össze-vissza firka).
Ha a krém megdermedt, akkor bekenjük a tortánk oldalát csokoládés krémmel, majd beszórjuk kókuszreszelékkel a tortánk. Végül a maradék a csokis és kókuszos krémből habzsákkal krémrózsákat nyomunk a torta tetejére.