Vargányás bolognai lasagne

Hozzávalók:
Gyermelyi lasagne tészta (félkész)
250 gramm
(fél doboz)
darált sertés hús
500 gramm
vargánya
300 gramm
vöröshagyma
1 fej
paradicsom
2 darab
paradicsomsűrítmény
3 deciliter
étolaj
3 evőkanál
só
1 csipet
oregánó
1 csipet
bazsalikom
1 csipet
fokhagyma
1 fej
Trappista sajt
15 dekagramm
Zala felvágott
15 dekagramm
őrölt fekete bors
1 csipet
vaj
5 dekagramm
Elkészítés:
- Vöröshagymát tisztítjuk, aprítjuk és kevés olajon megdinszteljük.
- Ezután hozzáadjuk a megtisztított, felszeletelt nyers vagy fagyasztott vargányát és sütni kezdjük.
- Pár perc után hozzáadjuk a darált húst is majd befűszerezzük sóval, borssal.
- Felkockázzuk a megmosott paradicsomot, és belekeverjük a raguba, paradicsomsűrítménnyel higítjuk, és oregánóval, bazsalikommal, reszelt fokhagymával ízesítjük. Készre főzzük a ragut.
- Közben előmelegítjük a sütőt és kivajazunk egy tűzálló jénait vagy tepsit.
- Felszeleteljük vékonyra a felvágottat és lereszeljük a sajtot.
- Rétegezni kezdjük a hozzávalókat. Alulra egy sor tészta, majd felvágott majd a vargányás bolognai ragu, majd ismét tészta amíg el nem fogynak a hozzávalók. A tetején ragu legyen, erre tesszük a reszelt sajtot.
- 180 fokon, légkeveréses funkción kb 40 percet sütjük.