Exit print mode Print recipe A+ A- Undo all

Vargányás bolognai lasagne

Hozzávalók:

Gyermelyi lasagne tészta (félkész)
250 gramm
(fél doboz)
darált sertés hús
500 gramm
vargánya
300 gramm
vöröshagyma
1 fej
paradicsom
2 darab
paradicsomsűrítmény
3 deciliter
étolaj
3 evőkanál
1 csipet
oregánó
1 csipet
bazsalikom
1 csipet
fokhagyma
1 fej
Trappista sajt
15 dekagramm
Zala felvágott
15 dekagramm
őrölt fekete bors
1 csipet
vaj
5 dekagramm

Elkészítés:

  1. Vöröshagymát tisztítjuk, aprítjuk és kevés olajon megdinszteljük.
  2. Ezután hozzáadjuk a megtisztított, felszeletelt nyers vagy fagyasztott vargányát és sütni kezdjük.
  3. Pár perc után hozzáadjuk a darált húst is majd befűszerezzük sóval, borssal.
  4. Felkockázzuk a megmosott paradicsomot, és belekeverjük a raguba, paradicsomsűrítménnyel higítjuk, és oregánóval, bazsalikommal, reszelt fokhagymával ízesítjük. Készre főzzük a ragut.
  5. Közben előmelegítjük a sütőt és kivajazunk egy tűzálló jénait vagy tepsit.
  6. Felszeleteljük vékonyra a felvágottat és lereszeljük a sajtot.
  7. Rétegezni kezdjük a hozzávalókat. Alulra egy sor tészta, majd felvágott majd a vargányás bolognai ragu, majd ismét tészta amíg el nem fogynak a hozzávalók. A tetején ragu legyen, erre tesszük a reszelt sajtot.
  8. 180 fokon, légkeveréses funkción kb 40 percet sütjük.