Exit print mode Print recipe A+ A- Undo all

Tarhonyás görög lecsó

Hozzávalók:

olívaolaj
10 gramm
vöröshagyma
100 gramm
paradicsom
200 gramm
paprika
200 gramm
cukkini
200 gramm
padlizsán
200 gramm
paprikás kolbász (enyhén csípős)
100 gramm
paradicsompüré
50 gramm
fokhagyma
2 gerezd
2 gramm
vörösbor
fél deciliter
tarhonya
100 gramm
szénhidrát csökkentettel készítettem

Elkészítés:

1. Zöldségeket mossuk, tisztítjuk, vöröshagymát ,paprikát, paradicsomot szeleteljük, cukkinit, padlizsánt kockázzuk.

2. Kolbászt vékony karikákra vágjuk.

3. Olívaolajon megdinszteljük a vöröshagymát , hozzáadjuk a paprikát, paradicsomot, paradicsompürét, sózzuk, majd ahogy puhulnak a zöldségek, hozzáadjuk a felkockázott cukkinit és padlizsánt is (cukkinit nem muszáj hámozni, padlizsánt igen), majd egy kis vízzel felöntjük. Fokhagymával ízesítjük, és beletesszük a kolbász karikákat is.

4. Végül vörösbort adunk hozzá, és belerakjuk a  tarhonyát. Puhulásig főzzük.