Exit print mode Print recipe A+ A- Undo all

Sertésszűz Wellington módra, zöldborsópürével és párolt karfiollal

Hozzávalók:

Sertésszűz
1000 gramm
Leveles tészta
500 gramm
Gomba
150 gramm
Vöröshagyma
50 gramm
Fokhagyma
1 gerezd
Petrezselyemzöld
2 csipet
Apróra vágva, friss!!
Só,bors
1 csipet
Tojás
2 darab
Karfiol
1 fej
Közepes méretű
Zöldborsó
1000 gramm
Vaj
100 gramm

Elkészítés:

1. A sertésszűzet lehártyázzuk, majd kb 80 grammos szeleteket vágunk belőle. Sózzuk és borsozzuk, majd forró serpenyőben minden oldalát elősütjük. ízléstől függően akár át is lehet sütni, de ebben az esetben a hús kiszárad. Én maximum egy ropogós kérget sütök neki, így ha elkészül gyönyörű rózsaszín és szaftos marad. Pihentetjük szobahőmérsékleten legalább egy órát. Nem szabad forrón a tésztába csomagolni mert az ellágyul, és nehezen kezelhetővé válik.

2. Gombát a hagymával és egy gerezd fokhagymával nagyon finomra vágjuk. Ezután  kevés vajon megpirítjuk, só bors és egy csipet friss petrezselyem hozzáadásával. Egy felvert tojással gyorsan összefogatjuk. Hagyjuk hűlni szobahőmérsékletre.

3. A levelestésztát kinyújtjuk 2-3 mm vastagra, és kb 12×12-es négyzetekre vágjuk. ( illetve akkorára hogy a húst bele tudjuk csomagolni) A kihűlt gombapéppel megkenjük a közepét, és ráhelyezzük a húsunkat. A sarkától haladva becsomagoljuk. Sütőlapra helyezzük, a hajtott oldalával lefele.  2-3 helyen bevagdossuk a tetejét, hogy a gőz távozhasson. Lekenjük felvert tojással, és 170 fokon pirosra sütjük.
imageimageimageimage

4. A maradék vajon a zöldborsót sóval, borssal és egycsipet petrezselyemmel puhára pároljuk. Ezután egy botmixerrel, vagy mixergéppel pürésítjük.

5. A karfiolt rózsáira szedjük, és 5-8 perc alatt roppanósra főzzük sós vízben. Az elkészült ételt barna mártással tálaljuk.