Exit print mode Print recipe A+ A- Undo all

Piros Bogyós Tejespite

Hozzávalók:

finomliszt
12,5 dekagramm
zabpehelyliszt
7,5 dekagramm
tojás
3 darab
eritrit
5 dekagramm
mandulatej
3 deciliter
piros bogyós gyümölcs
50 dekagramm
kókuszzsír
1 teáskanál

Elkészítés:

1. A gyümölcsöket megmossuk, lecsepegtetjük, kimagozzuk. A piteformát (30 cm átmérőjű, 3 cm magas, vagy 25 cm átmérőjű 5 cm magas) kókuszzsírral kikenjük és belerakjuk a gyümölcsöket szépen egyenletesen.

2. A 2 féle lisztet összekeverjük az eritrittel, majd hozzáadjuk a tojások sárgáját, és a mandulatejet és simára turmixoljuk. Felverjük a tojások fehérjét is kemény habbá, és hozzákeverjük óvatosan  a masszához, majd ráöntjük a gyümölcsökre a formába.

3 Előmelegített sütőben légkeveréssel 170 fokon sütjük kb 25 percet.