Pirított dara

Hozzávalók:
búzadara
2,5 deciliter
víz
2,5 deciliter
étolaj
1 deciliter
cukor
3 evőkanál
só
0,5 kávéskanál
fahéj
1 teáskanál
őrölt
Elkészítés:
A pirított darának ez a változata főként gombóc készítéséhez, annak belehempergetéséhez passzol, de vannak, akik önmagában, nassolni is készítik.
1. A búzadarát az olajon aranybarnára pirítjuk. Megsózzuk, majd vízzel felöntjük.
2. Addig kevergetjük tovább, míg a daraszemek magukba nem szívják az összes vizet, és újra szétválnak a szemek.
3. Közben a cukrot is hozzáadjuk és azzal együtt is pirítjuk pár percig amíg szép barna nem lesz.
4. A tűzről levéve belekeverjük a fahéjat és befőttel, friss gyümölccsel, joghurttal, vagy csak magában kínáljuk.