Exit print mode Print recipe A+ A- Undo all

Narancsos-gesztenyés tekercs

Hozzávalók:

cukrozott gesztenyemassza
50 dekagramm
vaj
20 dekagramm
tojás
2 darab
vaníliás cukor
1 csomag
porcukor
2 evőkanál
keményítő
1 evőkanál
narancsszörp
1-2 evőkanál
kezeletlen narancs
1 darab
csoki
5 dekagramm

Elkészítés:

1. A felengedett gesztenyemasszát összedolgozzuk 10 dkg puha vajjal, és vizes alufólián ujjnyi vastagra elsimítjuk.
2. A két egész tojást összekeverjük a szörppel, a vaníliás cukorral, a porcukorral és a keményítővel. Hozzáreszeljük a narancs héját. Gőz felett kevergetve sűrűre főzzük. Ha kihűlt, hozzákeverjük a maradék 10 dkg, kihabosított vajat. Hűtőben tovább hűtjük. Ismét kihabosítjuk, és rákenjük a gesztenyés alapra.
3. Megszórjuk a kifilézett, felkockázott naranccsal, és a fólia segítségével felcsavarjuk. Átrakjuk egy tálra és a mélyhűtőbe tesszük egy kis időre, hogy megkeményedjék. Ha már kemény, átrakjuk a rendes hűtőbe. Tálalás előtt olvasztott étcsokival megcsíkozzuk.