Exit print mode Print recipe A+ A- Undo all

Lilla étcsokoládés mogyorókrémes emeletes tortája

Hozzávalók:

tojás
6 darab
cukor
16 dekagramm
sütőpor
0.5 csomag
liszt
15 dekagramm
tej
4 deciliter
cukor
10 dekagramm
vaníliás pudingpor
1 csomag
vaj/ margarin
20 dekagramm
mogyorókrém
15 dekagramm
étcsokoládé
10 dekagramm
olaj
2-3 evőkanál
habtejszín
2.5 deciliter
mogyorókrém
3-4 evőkanál
étcsokoládé
10 dekagramm

Elkészítés:

Piskóta ( csak az alsó részt írom le,a hozzávalók csak az alsó részre vonatkoznak a felső részhez mindenből a fele kell. :))

  1. a piskótához a tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjéből és a cukorból kemény habot verünk, majd hozzáadjuk a sárgáját. Beleforgatjuk a sütőporral elkevert lisztet.
  2. A masszát egy 22 cm átmérőjű, sütőpapírral bélelt tortaformába öntjük, és 160 °C- ra előmelegített sütőben 40-45 perc alatt készre sütjük, tűpróbával ellenőrizzük. Amikor kihűlt, három lapba vágjuk.
  3. A krémhez a cukorral és a pudingporral egy lábosban elkeverjük a tejet, pudingot főzünk belőle, majd ha kihűlt, beletesszük a lágy margarint és a mogyorókrémet. Alaposan kihabosítjuk, félretesszük.
  4. Az étcsokoládét gőz fölött felolvasztjuk az olajjal, majd összeállítjuk a tortát: az első lapra ráöntjük az olvasztott csokoládé felét, elkenjük. a második lapra kenjük a csokoládé másik felét.
  5.  Ha megdermedt a csokoládé, az első csokoládés piskótára kenjük a krém harmadát, rátesszük a második csokoládés piskótát, errre is kréet kenünk, végül befedjük a harmadik (sima) lappal. A torta tetejére is krém kerül

Oldalára és a nagy hab meg a csoki dísz:

  1. Oldalsókrém: a tejszínt felmelegítjük, majd nutellát felolvasztunk benne. Teljesen lehűtjük, majd habbá verjük kézi mixerrel.
  2.  A maradék 10 dkg csokoládéból díszeket csinálunk, 18 számjegy, név, vagy össze-vissza firka).
  3. Ha a krém megdermedt, akkor bekenjük a tortánk oldalát nutellás krémmel, majd a tejére habzsákkal kupacokat nyomunk és a csoki dísszel díszitjük