Exit print mode Print recipe A+ A- Undo all

Kuszkuszos Túrógombóc Erdei gyümölcs mártásban

Hozzávalók:

túró félzsíros
500 gramm
kuszkusz
70 gramm
tojás
3 darab
1 csipet
eritrit
5 evőkanál
szódabikarbóna vagy sütőpor
1 kávéskanál
zsemlemorzsa
5 evőkanál
kókuszzsír
2 evőkanál
erdei gyümölcs
400 gramm
friss vagy mirelit
kókusz
6 evőkanál

Elkészítés:

Kuszkuszos túrógombóc erdei gyümölcsmártással 4 főre:

1. Túrógombóc hozzávalóit egy tálba kikeverjük villával (túró, kuszkusz, tojás, só, szódabikarbóna, 2 ek eritrit), majd betesszük a hűtőbe egy órára.

 

2. Egy lábasba vizet teszünk fel forrni csipet sóval, és a túrós masszából kisebb gombócokat formálva, a forrásban lévő vízbe kifőzzük. Kb 10 perc alatt puhára főnek, ekkor feljönnek a víz tetejére, egy tálba kiszedjük őket.

3. Miután leszűrtük, félretesszük egy tálba és míg meleg belehempergetjük a kókuszreszelékbe. LEhet, ogy eleinte túl puhának tűnik a gombóc, de ahogy hűl, úgy keményedik.

4. Amíg hűl a gombóc, kis lábasba feltesszük az erdei gyümölcskeveréket főni, rászórjuk az eritritet kb 3 ek, és hagyjuk puhára főni, és mártás állagúvá sűrűsödni. HA kész, pár nagyobb szemű gyümölcsöt kiveszünk belőle majd a tálaláshoz, dekoráláshoz, a többit pedig botmixerrel, vagy turmixgéppel, még forrón leturmixoljuk.

5. Tálalás: erdei gyümölcsmártást tányérra öntjük, ráhelyezzük a kókuszos túrógombócokat, és a gyümölccsel dekoráljuk.

Jó étvágyat hozzá!