Exit print mode Print recipe A+ A- Undo all

Kuszkuszfelfújt cukormentesen

Hozzávalók:

kuszkusz
3 deciliter
eritrit
4 evőkanál
tojás
5 darab
1 csipet
vaj
3 dekagramm
mandulatej
5 deciliter
lekvár cukormentes
5 evőkanál

Elkészítés:

Elkészítés:

1. Kimérjük a másfél bögre kuszkuszt

 


2. Felforraljuk a mandulatejet, ezután ráöntjük a kuszkuszra
3. beleaprítjuk a 3 dkg vajat a leforrázott kuszkuszra ,
csipet sót dobunk rá, összekeverjük, és lefedjük 10 percre
4. ezalatt, a tojásokat szétválasztjuk, és a sárgáját az eritrittel simára turmixoljuk
5. belekeverjük az eritrites sárgáját a kuszkuszos masszába
6. végül felverjük a tojásfehérjét is, és felét szépen belelapátoljuk a kuszkuszos masszába úgy , hogy ne törjön meg a fehérje
7. egy jénai tálat vagy piteformát, vagy magasabb falú tepsit kikenünk kókuszzsírral és beleöntjük a masszát
8. előmelegített sütőben 180 fokon 25 percig sütöttem
9. ezután kivesszük a sütőből, és egyből forrón megkenjük a lekvárral, majd rákanalazzuk a maradék tojás fehérje habot. Én 8 percig sütöttem még, hogy szépen rápiruljon a hab.


10. tálaljuk….🙂