Kivis szelet

Hozzávalók:
tojás
4 darab
cukor
4 evőkanál
liszt
4 evőkanál
sütőpor
1 darab
kivi
10-15 darab
pár csepp piros ételfesték
vaníliás pudingpor
2 csomag
cukor
15 dekagramm
margarin
10 dekagramm
víz
1,5-2 deciliter
étcsoki
10 dekagramm
Elkészítés:
- A tojásokat szétválasztjuk és a tojásfehérjét kemény habbá verjük. Majd hozzáadjuk a cukrot utána a tojássárgáját, lisztet és a sütőport. A tésztát két részre osztjuk és az egyiket megszínezzük piros ételfestékkel. A tepsit kibéleljük sütőpapírral és a két színt felváltva vagy össze vissza rakjuk a tepsibe. kb. 20 perc alatt készre sütjük 180-fokon.
- Krém:
A kivit meghámozzuk, felkockázzuk és leturmixoljuk. Majd hozzáadjuk a 15 cukrot és a 1,5 dl vízben elkevert pudingport. Ezt sűrű krémmé főzzük. Majd kihűtjük. Ha kihűlt 10dkg margarinnak kihabosítjuk. - Összeállítás:
A tésztát félbe vágjuk és a kivis krémmel megtöltjük. Rárakjuk a másik lapot, a tetejét 10 dkg olvasztott étcsokival leöntjük és zöld ételfestékben áztatott kókuszreszelékkel megszórhatjuk ( nekem már nem volt kedvem megszórni). 🙂