Exit print mode Print recipe A+ A- Undo all

Kelt palacsinta madártej jégkrémmel és joghurttal töltve

Hozzávalók:

liszt
20 dekagramm
tojás
2 darab
cukor
2 evőkanál
1 csipet
szárított élesztő
1 kávéskanál
tej
5 deciliter
étolaj
1 deciliter
natúr joghurt
a töltelékhez
madártej jégkrém
a töltelékhez
kakaópor
a tetejét megszórni
porcukor
a tetejét megszórni

Elkészítés:

A lisztet, sót, cukrot, élesztőt, a szobahőmérsékletű tejet és a tojásokat keverd el csomómentesre, majd az étolajat is öntsd a tésztába, és hagyd fél órán át pihenni. Utána a szokásos módon, forró palacsintasütőben süss palacsintákat.
kelt-palacsinta-2
Az elkészült palacsintákat egy kanál joghurttal kend meg és egy kanál jégkrémet hajtogass bele, legvégül szórd meg kakaóval és porcukorral.
kelt-palacsinta-3