Keksztekercs

Hozzávalók:
háztartási keksz (apró darabokra törve)
50 dekagramm
rum vagy vérnarancs aroma
0.5 deciliter
margarin
250 gramm
tej
1.5 deciliter
cukor
20 dekagramm
cukrozatlan kakaópor
3-4 evőkanál
finomliszt
1 evőkanál
Elkészítés:
- A kekszet apró darabokra törjük, de nem morzsákra, mert a darabosabb keksszel marad egyben és vágható jól a sütemény. A feldarabolt kekszet belocsoljuk a rummal és félreteszem.
- A tejet, a cukrot, a kakaóport, a lisztet felfőzzük, beledobjuk a margarint, és újra felforraljuk. Ráöntjük a rummal belocsolt kekszdarabokra, összekeverjük, hogy a kekszet jól átjárja a kakaós krém.
- Őzgerincformába vagy más, fagyasztóba tehető hasonló formába alufóliát teszünk, és belekanalazzuk a kekszes krémet a hengerbe, majd a mélyhűtőbe rakjuk 1 éjszakára.
- Másnap elővesszük, lehámozzuk róla az alufóliát és éles késsel szeletekre vágjuk.