Karfiolos sült spagetti

Hozzávalók:
spagetti tészta
250 gramm
karfiol
300 gramm
paradicsom
2 darab
főtt tarja
300 gramm
vaj
50 gramm
tej
5 deciliter
trappista sajt
300 gramm
liszt
5 evőkanál
étolaj
5 evőkanál
só, bors, szerecsendió
1 csipet
Elkészítés:
- Karfiolt enyhén sós vízben rózsáira szedve előfőzzük.
- Spagetti tésztát enyhén sós vízben kevés olaj hozzáadásával megfőzzük.
- Tarját apró kockákra vágjuk, és a leszűrt karfiollal kevés olajon megpirítjuk, pirítjuk, ha ezzel végeztünk a felkarikázott paradicsomot is egy teflonban átsütjük kicsit, borssal ízesítjük.
- Készítünk egy besamel mártást: vajat megolvasztjuk, majd hozzáadjuk a lisztet folyamatos kevergetés mellett, hogy ne csomósodjon és forró tejjel engedjük fel, sóval borssal szerecsendióval ízesítjük, ha megkaptuk a szép mártás állagot, a reszelt sajt felét hozzáadjuk, elkeverjük benne.
- Tepsi (vagy jénai) alját kicsit kiolajozzuk, alulra helyezzük a spagetti tésztát, rá a sonkás karfiolos keveréket, majd ráöntjük a besamel felét, ezután a sült paradicsomot helyezzük rá, a besamel másik felét, végül a maradék reszelt sajtot.
- Előmelegített sütőben 200 fokon kb 20 perc alatt összesül a tészta.