Exit print mode Print recipe A+ A- Undo all

Hagyományos Töltött paprika

Hozzávalók:

TV paprika
6 darab
Paradicsompüré
20 dekagramm
Darált sertéshús
50 dekagramm
Rizs
15 dekagramm
Tojás
1 darab
Étolaj
5 evőkanál
Liszt
5 evőkanál
Só, bors
1 csipet
Fokhagyma
3 gerezd
Babérlevél
5 darab
Cukor vagy édesítőszer
1 csipet

Elkészítés:

Hagyományos töltött paprika, csak mert szezonja van és nagyon szeretjük! 🙂

Paprikákat megmosom, kicsumázom, a darált húst összekeverem a rizzsel (nem kell megfőzni a rizst), 1 tojással, zúzott fokhagymával, sóval és borssal, majd betöltöm a paprikába, a maradék masszából gombócokat készítek. Vizet teszek fel forrni, babérlevelet, csipet sót és egész borsot teszek hozzá, ha forr a víz beleteszem a töltött paprikákat és gombócokat, fedő alatt készre főzöm. Közben elkészítem a paradicsommártást: olajból és lisztből rántást készítek, hőkiegyenlítéssel hozzáöntök egy kis vizet majd a paradicsompürét, ízesítem cukorral vagy édesítőszerrel, és forralásig készre főzöm. Végül a megfőtt töltött paprikát és gombócokat belerakom a mártásba, és még egy kicsit főzöm vele. Főtt burgonyával vagy ropogós friss kenyérrel tálalom.

Jó étvágyat hozzá! 🙂