Gránátalmás chia puding

Hozzávalók:
kókusztej
200 gramm
chia mag
2 evőkanál
méz
1 teáskanál
gránátalma
30 gramm
zabpehely
1 evőkanál
dió
10 gramm
Elkészítés:
Gránátalmás chia puding 1 főre:
1. Gránátalma belsejét kiszedjük, diót aprítjuk.
2. Kókusztejet csak addig melegítjük, amíg a mézet kikeverjük benne, majd hozzáadjuk a chia magot, gránátalmát (pár szemet hagyunk tálalásra), és miután kihűlt kis tálkákba vagy pohárba merjük s egy éjszakára hűtőbe tesszük.
3. A chia mag ahogy megszívja magát nedvességgel, másnapra a hűtőben pudingos állagot ad a tejnek.
4. Tálalás előtt megszórjuk egy kanál zabpehellyel, dióval és a gránátalmával, hidegen fogyasszuk.
Megjegyzés:
Kisétkezésekre, vagy ebéd utáni könnyű nasinak tökéletes választás. Kókusztej miatt laktózmentes, és ha méz helyett eritritet vagy folyékony édesítőt használunk, cukormentes is lesz a puding.