Fehér csokis rizsgolyó

Hozzávalók:
Víz
5 deciliter
Rizs
30 dekagramm
Tej
7 deciliter
Cukor
10 dekagramm
Vaníliás cukor
1 csomag
Fehér csokoládé
10 dekagramm
Kókuszreszelék, darált csokoládé, dió, mandula vagy mogyoró
a díszítéshez
Elkészítés:
A jól megmosott rizst felteszed főzni a vízben, miután az összes vizet felszívta, folyamatosan adagolva a tejet, alacsony hőfokon tovább főzöd. Gyakran keverd meg, hogy oda ne kapjon!
Amikor már az összes tejet felszívta és a rizs is megfőtt, hozzákevered a cukrot es a kis kockákra tört fehér csokoládét. Amikor már teljesen felolvadt a csoki, leveszed a tűzről és botmixerrel jó pépesre turmixolod.
A kész masszát öntsd ki egy tálcára, hogy hamarabb kihűljön.
A hideg masszából kezdhetsz golyókat formálni és kókuszreszelékbe, darált csokoládéba vagy diófélékbe forgatva díszíteni. A kész golyókat rakd hűtőszekrénybe, hogy megdermedjenek.
Megjegyzés:
Ennyi cukorral lehet, hogy nem mindenkinek lesz elég édes a végeredmény, simán mehet bele több is.