Exit print mode Print recipe A+ A- Undo all

Eredeti amerikai palacsinta

Hozzávalók:

liszt
190 gramm
sütőpor
10 gramm
6 gramm
cukor
10 gramm
tej
3 deciliter
vaj
45 gramm
tojás
1 darab

Elkészítés:

1. A száraz hozzávalokat (liszt, sütőpor, cukor, só) keverd össze egy tálban.

2. Add hozzá a tojást, a tejet és az olvasztott vajat, aztán keverd ki a tésztát. Az eredmény sűrűbb lesz mint a magyar palacsintatészta és azonnal sütésre kész.

3. Forrósítsd fel a serpenyődet (pici olajat rakhatsz bele, ha félsz, hogy leragad a tészta, de én nem szoktam), majd közepesre visszaállítva öntheted is a forró serpenyőre a körülbelül egy fél deciliternyi tésztát, hogy 10 centiméter átmérőjű lepényt kapj. Amikor az alja aranybarnára sült, a teteje meg még éppen hogy folyós, egy hirtelen mozdulattal fordítsd meg egy lapáttal és süsd meg a másik oldalát is.

4. Körülbelül 14-16 darab, fél centi vastag palacsinta jön ki ennyi tésztából. Melegen tálalva, vajjal megkenve, leöntve juharsziruppal a legjobb (szerintem), de bármi édeset rákenve (lekvár, nutella… stb.) finom.

Megjegyzés:

Juharszirupot a Müllerben tudtam venni 1800 forintért 2,5 decilitert, de mintha a Rossmannban is láttam volna.

Juharszirup