Exit print mode Print recipe A+ A- Undo all

Epres tekercs

Hozzávalók:

tojás
8 darab
finomliszt
8 evőkanál
cukor
8 evőkanál
sütőpor
2 kávéskanál
tej
5 deciliter
epres pudingpor
1.5 csomag
vaj
10 dekagramm
eper
15+15+10 dekagramm
csokoládéforgács

Elkészítés:

Piskótatésztát készítünk: a 8 tojás sárgáját habosra keverjük a cukorral, majd szép lassan hozzáadjuk a lisztet és a sütőport, ezután óvatosan beleforgatjuk a habbá vert tojásfehérjét. Sütőpapírral bélelt tepsiben sütjük. A tepsi mérete legyen nagy, nekem 40×35-ös volt.
A tepsiből kivéve a sütőpapírt eltávolítjuk, a tésztát nedves konyharuhába tekerjük.
A tejet a cukorral, pudingporral sűrűre főzzük, ha kihűlt, eldolgozzuk a szobahőmérsékletű vajjal.
Az 15 dkg epret apróra vágjuk és 15 dkg durvára turmixoljuk, majd szép lassan a kihűlt krémhez adagoljuk, hogy a krém felvegye az epret.
Kihajtjuk a tésztánkat, megtöltjük a krémmel,és a darabolt eperrel.
20160608_182414
20160608_182551
Kicsit hagyjunk a külső díszítésre a krémből, majd újra feltekerjük.
A tekercset díszítjük a maradék krémmel, pár szem szeletelt eperrel, csokiforgáccsal.