Csokis céklatorta

Hozzávalók:
cékla (tisztítva mérjük)
20 dekagramm
étcsokoládé
15 dekagramm
cukor
10 dekagramm
tojás
3 darab
vaj (olvasztott)
10 dekagramm
finomliszt
20 dekagramm
sütőpor
1 csomag
dió
5 dekagramm
Elkészítés:
- A céklát meghámozzuk, kockákra vágjuk, s puhára főzzük.
- Késbetétes robotgépben összeaprítjuk a céklát, majd az apróra tört csokit is hozzáadjuk, s felaprítjuk. (Ha nincs robotgépünk, akkor botturmix-szal pürésítjük a céklát.)
- A tojásokat szétválasztjuk. A három sárgáját összekeverjük a cukorral és a folyékonyra olvasztott vajjal.
- A cukros keverékhez adjuk a céklás-csokis krémet, majd a sütőporos lisztet és a diót is.
- A habverő karokat lepucolva egy csipet sóval keményre verjük a fehérjéket, majd a habot a tésztához forgatjuk.
- Kivajazott (kerek) formában 45 perc alatt megsütjük a sütit.
- sütési hőfok: 180°C
- sütési mód: hőlégkeveréses
- tepsi mérete: 24 cm