Exit print mode Print recipe A+ A- Undo all

Citromos süti

Hozzávalók:

citromlé
1 deciliter
citromból nyert citromhéj
3 darab
vaj ( olvasztott)
150 gramm
cukor
150 gramm
finomliszt
180 gramm
sütőpor
1 teáskanál
tojás
3 darab
1 csipet

Elkészítés:

1. A tojásokat a cukorral és a citromhéjjal robotgéppel addig keverjük, míg világos és sűrű nem lesz.
2. Hozzáadjuk a kihűlt olvasztott vajat, majd a citromlevet. Tovább keverjük
3. A lisztbe elkeverjük a sütőport, és a tojásos masszához adjuk. Alaposan összedolgozzuk.
4. Tetszőleges sütőformát kivajazunk, lisztezünk. Belesimítjuk a citromos tésztát és légkeverésen 175 fokra előmelegített sütőbe tesszük. Tűpróbáig sütjük. (Én egy 22*32 tepsiben készítettem, aminek 15-20 perc sütési idő kellett)