Exit print mode Print recipe A+ A- Undo all

Citromos őzgerinc TúróRudival

Hozzávalók:

babapiskóta
15 darab
félzsíros tehéntúró
25 dekagramm
porcukor
12 dekagramm
vaj
10 dekagramm
citrom
1 darab
tej
3 deciliter
zselatin
2 evőkanál
vaníliás cukor
1 darab
Túró Rudi
3 darab

Elkészítés:

  1. 2 dl tejet a 2 evőkanál zselatinnal kikeverjük, majd felfőzzük. Amíg összekeverjük a többi hozzávalót langyosra hűl
  2. Vajat kikeverjük a porcukorral, és hozzáadjuk a vaníliás cukrot, áttört túrót, reszelt citromhéjat, fél citrom levét
  3. Őzgerinc sütőt kibéleljük folpack-kal, és beletöltjük a túrós masszát, majd 3 db Túró Rudit középre belehelyezünk
  4. Maradék 1 dl tejbe egyenként beleforgatjuk a babapiskótákat, és a massza tetejére rendezzük szépen sorba (a babapiskóta két végéből kb fél-fél centit le kell vágni hogy beleférjen)
  5. Befedjük a folpack-kal és 3 órára a hűtőbe tesszük.DSCN5989 DSCN5988