Exit print mode Print recipe A+ A- Undo all

Banánkrémes mákos süti

Hozzávalók:

tojás
2 darab
cukor
15 dekagramm
margarin
8 dekagramm
citrom reszelt héja
1 darab
darált mák
4 evőkanál
sütőpor
1 csomag
liszt
18 dekagramm
tej
margarin
25 dekagramm
vaniliás cukor
15 dekagramm
én porcukrot tettem bele és önttötem bele 2 ek. vanilia aromát
banán
1 darab
nagy, érett, én 2 tettem bele
citrom lé
1-2 teáskanál
szűrt almalé
1,5 deciliter
színtelen tortazselépor
0,5 csomag
banán
2 darab

Elkészítés:

  1. A tojásokat a cukorral, a puha margarinnal habosra keverjük, hozzáadjuk a reszelt citromhéjat, a darált mákot, a sütőporral elkevert lisztet és annyi tejet, hogy sűrűn folyó tésztát kapjunk.
  2. Sütőpapírral bélelt közepes méretű tepsibe simítjuk, és 180°C- fokos sütőben 5-30 perc alatt megsütjük. Rácsra téve kihűtjük, lehúzzuk róla a sütőpapírt.
  3. A puha margarint a vaníliás porcukorral könnyű habosra keverjük és belekeverjük a pépesre turmixolt banánt, a citromlevet.
  4. A mákos tésztalapot éles késsel, lapjával félbevágjuk, megkenjük a banános krémmel, hűtőben lehűtjük.
  5. Az almalevet felforraljuk, lehúzzuk a tűzről, feloldjuk benne a tortazseléport, és langyosra hűtjük.
  6. A meghámozott két banánt kb. 3 mm vastag karikákra szeleteljük, kirakjuk vele a sütemény tetejét, ecsettel megkenjük a zselével, és a hűtűbe visszatéve megdermesztjük. Tálaláskor forró vízbe mártott éles késsel téglalapokra vágjuk.