Exit print mode Print recipe A+ A- Undo all

Almás puffancs

Hozzávalók:

nagy alma
2 darab
finomliszt
2-4 evőkanál
tojás
1 darab
tej
cukor
1-2 evőkanál
fahéj
1 kávéskanál
napraforgóolaj
0.5 deciliter

Elkészítés:

1. Az almákat megmossuk, meghámozzuk,megpucoljuk, félbevágjuk, magházukat kiszedjük.
2. A reszelő legnagyobb lyukán az almákat a kezünkben forgatva lereszeljük egy tálba
3. Beletesszük a lisztet, cukrot, fahéjat, tojást, összekeverjük egy evőkanállal. Ha túl sűrű akkor tejjel hígítjuk. Formázható masszát kell kapjunk, ha kell még bele liszt, tegyünk hozzá. Kóstoljuk meg, hogy kellemesen édes, fahéjas legyen.
4. Nagyobb edényben forrósítsuk fel az olajt.
5. Evőkanállal szedjünk a masszából és tegyük a forró olajba. Mindkét oldalát süssük meg aranybarnára , tányérra rakva még melegen szórjuk meg porcukorral.