Exit print mode Print recipe A+ A- Undo all

Zabpelyhes Csokis piskóta

Hozzávalók:

tojás
4 darab
kristálycukor
10 gramm
liszt
20 gramm
zabpehely
10 dekagramm
darálva és egészben is jó
búzakorpa
4 evőkanál
sütőpor
fél csomag
vaj vagy margarin
8 dekagramm
5 deka a sütibe 3 deka a tepsi kikenéséhez
csokoládé
30 gramm
én a maradék Mikulás csokikat olvasztottam bele
1 csipet
meggy dzsem
1 pohár
Hullala tejszínhab
fél csomag

Elkészítés:

  1. Kimérem a hozzávalókat
  2. Megolvasztom a Mikuláscsokikat gőz fölött a vajjal.
  3. 4 tojást szétválasztom, a fehérjéből kemény habot készítek, majd a sárgáját habverővel fehéredésig keverem a cukorral.
  4. Sárgájához öntjük az olvasztott csokit a lisztet, a sütőport, a búzakorpát, a zabpelyhet a  csipet sót, és homogén masszát keverek belőle, ezután belekeverem egyenletesen és óvatosan a kemény tojásfehérje habot, ezáltal egy laza folyósabb állagú tésztát kapunk
  5. Kikenjük a tepsit vajjal, vagy sütőpapírt teszünk bele, és beletöltjük a tésztát. 180 fokon 50 percig sütjük.
  6. Meggy dzsemmel és tejszínhabbal tálaltam a készre sült piskótát.

12755298_936882333026995_352557300_o    12699051_936882329693662_1372266940_o 12751929_936882356360326_2114382964_o 12754983_936882363026992_661487446_o