Exit print mode Print recipe A+ A- Undo all

Zabkorpás túrógombóc

Hozzávalók:

tehéntúró
250 gramm
zabkorpa
6 evőkanál
cukor
2 evőkanál
1 csipet
vaníliás cukor
1 csomag
tojás
2 darab

Elkészítés:

1. A túrót, a zabkorpát, a tojást, a cukrot, a vaníliás cukrot és a csipet sót keverd össze!
2. Hagyd állni a tésztát legalább 20 percig, hogy a zabkorpa magába szívhassa a nedvességet!
3. Vizezett kézzel közepes méretű gombócokat formázz (kb. 12 db lesz ennyiből) és bő, forrásban lévő, enyhén sós vízben, újraforrástól számítva kb. 2 percig főzd! Ezalatt feljön a víz tetejére.
4. A vízből kiszedve pirított zsemlemorzsába, vagy pirított darába forgasd és tejföllel meglocsolva tálald!
zabkorpas-turogomboc