Exit print mode Print recipe A+ A- Undo all

Tonhalas tésztasaláta

Hozzávalók:

tonhal
100 gramm
konzerves
Durilló színes durumtészta
15 dekagramm
paradicsom
1 darab
fejes saláta
fél fej
lilahagyma
1 fej
olívabogyó (üveges)
120 gramm
zöld és fekete
natur joghurt
fél pohár
mustár
3 evőkanál
fokhagya
5 gerezd
1 csipet
fekete bors
1 csipet
olíva olaj
2 evőkanál
balzsamecet
2 evőkanál

Elkészítés:

  1.  Tésztát fel tesszük főni
  2. Zöldségeket, megtisztítjuk, megmossuk, fejes salátát felcsíkozzuk, paradicsomot, lilahagymát felkozkázzuk, olívabogyót hozzáadjuk és összekeverjük.
  3. Ha megfőtt a tészta leszűrjük, hagyjuk kihűlni, ezalatt elkészítjük az öntetet
  4. Öntet:  joghurtot, reszelt fokhagymát, mustárt, olívaolajat, balzsamecetet, sót, borsot, és a fél citrom levét jól kikeverjük, majd miután a kihűlt tésztát a zöldségekhez adtuk, ráöntjük az öntetet, végül a tonhalat tetejére helyezve salátaágyon tálaljuk. Előtte érdemes kicsit hűtőbe tenni, hogy kellemes hideg hőmérsékletet kapjunk.
  5. Pirítóssal, Hamlettel, Abonettel  vagy Wasa kenyérrel ajánlom fogyasztani.

Jó étvágyat 🙂