Exit print mode Print recipe A+ A- Undo all

Tepsis pizza

Hozzávalók:

langyos víz
2 deciliter
élesztő
2 dekagramm
cukor
1 csipet
finomliszt
40 dekagramm
olaj + a szószhoz
2 evőkanál
a legjobb az olívaolaj
só+ a szószhoz
2 kávéskanál
bármilyen feltét
nekem mozzerella az egyik fele a másik felén kukorica, szalámi és sajt van
paradicsom sűrítmény( 55 g)
1 darab
ha jól tudom
oregánó
petrezselyem
bazsalikom

Elkészítés:

  1. A langyos vízbe morzsoljuk az élesztőt és egy csipet cukrot, majd felfuttatjuk.
  2. A tészta hozzávalóit összegyúrjuk ruganyos tésztává, majd letakarva egy órát kelesztjük.
  3. Enyhén lisztezett felületen kinyújtjuk 32 cm-es körré, és pizzasütőlapra fektetjük.
  4. A szószhoz a paradicsom sűrítményt, bazsalikomot, petrezselymet, oregánót, 1 ek. olajat és egy pici sót felfőzzük, hogy az ízek összeérjenek.
  5. Megkenjük a szósszal feltéteket rakunk rá.
  6. 250 fokra előmelegített sütőben hőlégkeverésen 8-15 perc alatt készre sütjük. Ha vékonyabb tésztát szeretnék akkor a hozzávalók felét használjuk ez a tésztának a vastagsága kb. 1-1,5 cm