Exit print mode Print recipe A+ A- Undo all

Tepsiben sült bolognese spaghetti

Hozzávalók:

spagetti tészta
1 csomag
darált hús
50 dekagramm
vöröshagyma
1 darab
bazsalikom
morzsolt
olívaolaj
1 evőkanál
finomliszt
2-3 evőkanál
sűrített paradicsom
10 dekagramm
+ pici ketchup
konzerv paradicsom
hámozott, darabolt
trappista
15 dekagramm
oregánó
petrezselyem

Elkészítés:

1. A vöröshagymát megpucoljuk, és felkockázzuk.
2. Az olajat felhevítjük, és üvegesre pároljuk rajta a hagymát. Ezután hozzáadjuk a darált hús és fehéredésig sütjük majd a sűrített paradicsomot, a lisztet, a hámozott paradicsomot,oregánót, bazsalikomot, petrezselymet megsózzuk, majd felforraljuk és addig főzzük amíg mártásállaga nem lesz utána levesszük a tűzről.
4. A tésztát forró, sós vízben megfőzzük, majd leszűrjük. Összekeverjük a mártással, és egy jénai tálba vagy tepsibe tesszük.
5. A sajtot lereszeljük, és megszórjuk vele a spagettit.
6. Előmelegített sütőben 15 percig sütjük.

Megjegyzés:

A fűszerekhez nem írtam mértéket mindenki a saját ízlése szerint adagolja.