Exit print mode Print recipe A+ A- Undo all

Szilvás búzamálé

Hozzávalók:

liszt
30 dekagramm
tej
5 deciliter
tojás
4 darab
étolaj
1 deciliter
1 csipet
fahéj
1 teáskanál
sütőpor
1 kávéskanál
porcukor
10 dekagramm
szilvabefőtt
35 dekagramm

Elkészítés:

Hagyományos őrségi étel a búzamálé, ami idény gyümölcsökkel vagy akár lekvárral is elkészíthető. Most szilvabefőttel és fahéjjal készítettem el.

1. A lisztet, sót, cukrot, sütőport, fahéjat, a tojást, az étolajat és a tejet robotgéppel keverd össze! Híg tészta lesz belőle.
2. Egy kb. 35×26 centiméteres, sütőpapírral kibélelt tepsibe öntsd bele a tésztát, majd a kimagozott szilvákat szórd a tészta tetejére! Belemerül a szilva a híg tésztában, de ne zavarjon!
szilva-buzamale-2
3. 180 fokon légkeveréssel süsd 30 percig! Éppen csak barnulni kezd a teteje, de egy fogpiszkálóval is ellenőrizheted, hogy a belseje is megsült.
4. Vágd fel nagy szeletekre és szórd meg porcukorral!
szilva-buzamale-1

Jó étvágyat hozzá! 🙂