Exit print mode Print recipe A+ A- Undo all

Spenótos galuska, citromos garnélával

Hozzávalók:

Liszt
2 bögre
Zabpehely
2 bögre
Mirelit spenót
1 csomag
Fokhagyma
1 fej
Tojás
1 darab
Só, bors
1 csipet
Langyos víz
Annyi vizet adunk hozzá, hogy galuska állagú legyen
Vaj
100 gramm
Mirelit garnélarák
100 gramm
Száraz fehérbor
1,5 deciliter
Citrom
1 darab
Reszelt sajt
50 gramm

Elkészítés:

  1. Elkészítjük a galuskát: a lisztet, zabpelyhet, felolvasztott mirelit spenótot, sót, borsot, tojást, reszelt fokhagymát összekeverjük, és annyi langyos vizet adunk hozzá, hogy galuska állagot kapjuk. Ezután bő, enyhén sós forró vízbe beleszaggatjuk a galuskánkat. Majd leszűrjük.
  2. Készítünk egy fűszervajat: vaj, reszelt fokhagyma, só, bors, ezt kikeverjük, és megsütjük rajta leolvasztott garnélarákokat, teflon serpenyőben  6-7 perc alatt. Közben felöntjük a fehérborral és meglocsoljuk fél citrom levével.
  3. Mikor átsült a garnélánk , ráhelyezzük a spenótos galuskánkra, meglocsoljuk a citrom másik felével és reszelt sajttal megszórjuk. Jó étvágyat hozzá! 🙂