Exit print mode Print recipe A+ A- Undo all

Sárgarépás cukkiniprósza

Hozzávalók:

Teljes őrlésű liszt
1 bögre
Tojás
1 darab
Kefir
1 pohár
Cukkini
300 gramm
Sárgarépa
200 gramm
Fokhagyma
3 gerezd
Olaj
5 evőkanál
Csak a sütéséhez kell
Só, bors
1 csipet
Zabpehely
1 bögre
Tejföl
30 gramm

Elkészítés:

  1. A cukkinit, sárgarépát tisztítjuk, mossuk, hámozzuk és lereszeljük. A fokhagymát is lereszeljük és az összes többi hozzávalóval együtt összekeverjük.
  2. Teflonban kevés olajat hevítek egy evőkanállal öntök rá a prósza anyagból, kissé elegyengetem a masszát és kisütöm.
  3. A prószát frissen, melegem fogyasszuk, úgy a legfinomabb, tejfölt tálalhatunk mellé. Önállóan, de köretként is fogyasztható.

Jó étvágyat! 🙂

Megjegyzés:

A massza állagán lehet javítani, ha több levet engedne a cukkini akkor liszttel, ha több lisztet adtunk volna a kelleténél akkor pedig kefirrel. A megsült prósza állaga lágyabb lesz, mint a krumpliprószáé.